بیماری های چشم از جمله بیماری هایی هستند که افراد را در سنین مختلف درگیر می کنند. مهمترین اختلالات و بیماری های چشم که می توان به آن اشاره کرد شامل نزدیک بینی، دوربینی، آستیگماتیسم، پیر چشمی، آب مروارید ( کاتاراکت )، آب سیاه (گلوکوم)، خشکی چشم، انحراف چشم ( استرابیسم ) می باشد. نابینایی و کم بینایی رایج ترین شکایت افراد در این بیماری ها هستند. با معاینه ی منظم چشم پزشکی می توان این مسائل را به موقع تشخیص داد و از عوارض آن جلوگیری کرد. میتوانید برای معاینه ی چشم پزشک از حضور متخصص چشم پزشک در منزل نیز بهره مند شوید.

متخصص چشم پزشک در منزل

چشم‌پزشک متخصصی است که پس از معاینه چشم، اختلالات و بیماری های چشم را تشخیص داده، داروهای مناسب را تجویز می کند و در صورت لزوم توصیه به انجام جراحی می نماید. مرکز یارا درمان با بهترین چشم پزشکان شهر تهران جهت اعزام به منزل همکاری دارد.

متخصص چشم پزشک در منزل چه کارهایی انجام می دهد؟

  • بررسی و معاینه ی اولیه ی چشم و دید فرد با استفاده از افتالموسکوپ و جدول اسنلن
  • بررسی و تعیین فشار داخل چشم
  • تشخیص بیماری‌ها و اختلالات چشم مانند نزدیک بینی، دوربینی و کاتاراکت
  • تجویز داروها و قطره های چشمی لازم
  • آموزش نحوه استفاده از داروهای چشمی
  • تجویز عینک و لنز در صورت لزوم
  • توصیه به انجام جراحی در صورت لزوم
  • آموزش و راهنمایی بیمار و خانواده ی وی در ارتباط با سلامت چشم
  • پیگیری وضعیت سلامت چشم بیمار پس از ویزیت
چشم پزشک در منزل

متخصص چشم پزشک در منزل از چه معاینات و تست هایی استفاده می کند؟

متخصص چشم در ابتدا حدت بینایی فرد را با استفاده از جدول اسنلن یا دستگاههایی مانند آی‌تست بررسی می کند. در ادامه با استفاده از دستگاه هایی مانند اتورفرکتومتر و رتینوسکوپ، انکسار یا شکست نور در چشم را بررسی می کند. سپس فشار داخل چشم ( تونومتری ) را بررسی و تعیین می کند. در ادامه ی معاینه، متخصص چشم پزشک ممکن است از تست های تشخیصی دقیق تری مانند بیومیکروسکوپی، فوندوسکوپی و عکسبرداری استفاده کند.

متخصص چشم پزشک در منزل چه بیماری هایی را تشخیص می دهد؟

1 – نزدیک بینی چشم
در این اختلال افراد اشیاء نزدیک را به خوبی می بینند اما در دیدن اشیاء دور دچار مشکل هستند. از مهمترین عواملی نزدیک بینی چشم می توان به ژنتیک، نگاه کردن به اشیا از نزدیک، نگاه کردن بیش از اندازه به صفحه ی موبایل و کامپیوتر و انجام کارهای ظریف مانند خیاطی اشاره کرد. درمان این اختلال با استفاده از عینک، لنز و جراحی لیزیک می باشد.
2 – دوربینی چشم
در دوربینی فرد اشیاء دور را به خوبی می بیند و مشکل در دیدن اشیاء نزدیک می باشد. افراد دارای دوربینی از مشکلاتی مانند سردرد، چشم درد و دید تار شکایت دارند. برای درمان دوربینی از عینک، لنز و جراحی استفاده می شود.
3 – آستیگماتیسم
فردی که آستیگماتیسم یا کژبینی دارد تصاویر و اشیاء را تار می بیند و علت آن نامنظم بودن قرنیه و یکنواخت نبودن عدسی می باشد. این اختلال با استفاده از عینک، لنز و جراحی لیزیک درمان می شود.
4 – پیر چشمی
پیرچشمی به عنوان فرآیند طبیعی پیری چشم تلقی می شود و فرد در این اختلال اشیاء نزدیک و ریز را به سختی می بیند. در پیرچشمی انعطاف پذیری عدسی کاهش می یابد و در نتیجه قدرت تطابق آن کم می شود. در درمان این بیماری عینک، لنز و جراحی مورد استفاده قرار می گیرد.
5 – آب مروارید ( کاتاراکت )
آب مروارید به معنای تیره و کدر شدن عدسی چشم می باشد و در آن فرد دچار تاری و کاهش دید می شود. عمل جراحی بهترین درمان برای آب مروارید می باشد.
6 – آب سیاه (گلوکوم)
چشم حاوی مقداری مایع به صورت طبیعی می باشد. این مایع حاوی فشار معین و مشخصی می باشد. زمانی که فشار این مایع بیش از اندازه بالا می رود منجر به بیماری گلوکوم می شود. گلوکوم باعث کاهش بینایی و حتی کوری می شود و به دو دسته ی اصلی زاویه باز و زاویه بسته تقسیم می شود. گلوکوم زاویه باز مزمن می باشد و در طولانی مدت اتفاق می افتد. گلوکوم زاویه بسته ناگهان اتفاق می افتد و فرد دچار سردرد و چشم درد می شود.
7 – کوررنگی
در این اختلال فرد نمی تواند برخی رنگ ها را ببیند یا اینکه تفاوت بین برخی از رنگ ها را تشخیص نمی دهد. در این اختلال سلول های مخروطی چشم دچار اشکال می شوند. کوررنگی غالبا ارثی می باشد اما در اثر برخی داروها و بیماری ها هم به وجود می آید. لنزها و عینک ها می توانند در این بیماری به فرد کمک کنند اما درمان قطعی ای برای این بیماری وجود ندارد.
8 – انحراف چشم یا استرابیسم
استرابیسم به معنای عدم هم راستا بودن و عدم هماهنگی دو چشم می باشد و در آن چشم‌ها به جهت های متفاوت نگاه می‌کنند و همزمان بر روی یک نقطه متمرکز نمی‌شوند. استرابیسم علت مشخص و شناخته شده ای ندارد و غالبا در زمان تولد وجود دارد. درمان جراحی در استرابیسم پرکاربرد می باشد.
سایر بیماری های مهم چشم که متخصصین چشم پس از معاینه در منزل می توانند تشخیص دهند شامل موارد زیر می باشد:
شب کوری، گل مژه، ناخنک چشم، نیستاگموس، پرش پلک، زخم قرنیه، قوز قرنیه، بلفاریت (التهاب پلک)، شالازیون (کیست پلک)، جداشدگی شبکیه، یووئیت

پس از ویزیت چشم پزشک در منزل چه کارهایی انجام دهیم؟

داروهای تجویز شده را به طور مرتب استفاده کنید.
به چشم ها دست نزنید و به آنها وارد نکنید.
در صورت داشتن پانسمان به طور مرتب آنرا تعویض کنید.
در معرض نور مستقیم خورشید قرار نگیرید.
در صورت داشتن درد، تورم و خارش شدید پزشک خود را مطلع کنید.

هزینه ویزیت چشم پزشک در منزل

هزینه ی ویزیت متخصص چشم پزشک در منزل توسط وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی ابلاغ می شود. این هزینه به علاوه ی هزینه ی ایاب ذهاب و تست های تشخیصی که در منزل انجام می شوند 4200000 می باشد. جهت دریافت اطلاعات بیشتر و مشاوره ی رایگان با کارشناسان مرکز درتماس باشید.