بخیه در چه مواردی کاربرد دارد؟
بخیه یا سوچور نوعی روش جراحی است که در آن به کمک نخهای پزشکی، پوست و بافت های دیگر بدن به هم دوخته میشوند. در انواع جراحی ها و آسیب بافت های بدن کاربرد دارد و به کمک یک سوزن مخصوص و نخ جراحی صورت میگیرد. بخیه در منزل یا در بیمارستان طبق شرایط کاملا استریل در موارد زیر انجام میشود.
زمانی که زخم عمیق یا پهن باشد
خونریزی زخم پس از اعمال فشار مستقیم متوقف نشود
زمانی که برشی به عمق یک سانتی متر یا بیشتر ایجاد شود
ماهیچه ، استخوان و سایر قسمت های بدن به دلیل جراحت معلوم شود
انواع نخ بخیه
نخهای بخیه از مواد مختلفی مانند پلی استر ، پلی آمید ، نایلون و پلیپروپیلن ساخته میشوند. برای انتخاب نوع نخ بخیه باید به نوع جراحی، محل زخم و نوع بافت دقت کرد.
قابل جذب: نخ قابل جذب از مواد طبیعی ساخته می شود و پس از مدتی توسط بافتهای بدن جذب میشود. از نخ های قابل جذب می توان به ویکریل ، کرومیک و مکسون اشاره کرد.
نخ غیر قابل جذب: این نخ ها در محل بخیه باقی میمانند و پس از اتمام روند بهبود بافت کشیده می شوند. از نخ های غیرقابل جذب می توان به نایلون ، سیلک و پلی پروپیلن اشاره کرد.
روش بخیه زدن
متخصصین مرکز یارا درمان با انجام مراحل زیر بخیه در منزل را به بهترین شکل برای شما انجام میدهند:
1- شستشو و ضدعفونی کردن دستها
2- آماده سازی وسایل لازم از جمله دستکش استریل ، نخ بخیه ، بتادین ، سرم شستسشو ، ست بخیه ، سرنگ و لیدوکایین
3 – انتخاب نخ بخیه با توجه به محل و نوع زخم
4 – ضدعفونی کردن اطراف زخم با استفاده از بتادین
5 – بی حس کردن محل زخم با استفاده از آمپول لیدوکایین
6 – باز کردن ست استریل ، خارج سازی نخ بخیه از جلد و پوشیدن دستکش استریل
7 – بررسی داخل زخم از نظر وجود مواد خارجی قبل از انجام بخیه
8 – شیو موهای ناحیه زخم در صورت لزوم
9 – بخیه زدن
10 – رعایت شرایط استریل جهت پیشگیری از هرنوع عفونتی حین کار
مرکز خدمات درمان در منزل “یارا درمان” با به کارگیری پرسنل متعهد و باتجربه آماده ی ارائه ی خدمات بخیه در منزل به صورت 24 ساعته و 7 روز هفته می باشد. جهت دریافت مشاوره ی رایگان و اطلاعات بیشتر با کارشناسان مرکز تماس حاصل فرمایید.
مراقبت از بخیه
پس از انجام بخیه علائم و نشانه های عفونت از جمله درد ، قرمزی ، تورم ، چرک و ترشح ، خونریزی ، بوی نامطبوع و تب به شما آموزش داده می شود. پس از انجام بخیه ، باید محل بخیه را خشک و تمیز نگه دارید و پس از گذشت 48 تا 72 ساعت می توانید محل بخیه را به روش استریل شستشو دهید و پانسمان کنید . در صورت توصیه ی پزشک می توانید از آنتی بیوتیک خوراکی و موضعی استفاده نمایید.
زمان کشیدن بخیه
با توجه به عواملی مانند نوع ، محل ، عمق و تمیزی زخم و همچنین وضعیت سلامتی و سن فرد زمان کشیدن بخیه متفاوت است و توسط پزشک معالج تعیین می شود. به طور کلی و بسته به شرایط ذکر شده بخیه ها پس از 3 ، 7 ، 14 یا 21 روزکشیده می شوند.
مزایای بخیه زدن در منزل
عدم اتلاف وقت در مراکز درمانی
افزایش ایمنی بیمار
افزیش راحتی و آرامش بیمار
کاهش ریسک عفونت محل بخیه
انجام فرآیند توسط متخصصین باتجربه ی یارا درمان
هزینه ی بخیه در منزل
هزینه ی انجام خدمات پزشکی و پرستاری در منزل طبق تعرفه ی مصوب وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی که به مراکز ابلاغ می شود محاسبه می شود. این هزینه به مواردی مانند فاصله از بیمار، وسایل مورد استفاده، تعداد و محل بخیه و … بستگی دارد. جهت دریافت اطلاعات بیشتر و مشاوره ی رایگان می توانید با کارشناسان ما در مرکز یارا درمان درارتباط باشید.
مرکز “یارا درمان” آماده ی ارائه ی خدمات بخیه در منزل به صورت 24 ساعته و 7 روز هفته می باشد. جهت دریافت مشاوره ی رایگان و اطلاعات بیشتر با کارشناسان مرکز تماس حاصل فرمایید.