زخم بستر چیست؟

زخم بستریا زخم فشاری نوعی آسیب پوستی است که در اثر فشار طولانی مدت به پوست ایجاد می‌شود. این زخم‌ها معمولاً در نواحی برجسته بدن که بر روی سطوح سخت قرار می‌گیرند، مانند پاشنه پا، مچ پا، باسن و دنبالچه ایجاد می‌شوند. اگر فکر میکنید بیمار شما دچار زخم بستر شده است هر چه سریع تر برای درمان آن اقدام کنید. میتوانید با تماس با مرکز پرستاری یارا درمان، از خدمات درمان زخم بستر در منزل استفاده کنید.

زخم بستر یک مشکل جدی است که در صورت عدم درمان مناسب می‌تواند عواقب خطرناکی داشته باشد. درمان زخم بستر در منزل توسط پرستار می‌تواند به بهبود کیفیت زندگی بیمار و تسریع روند بهبودی زخم کمک کند. پرستاران حرفه ای یارا درمان در دوره های مخصوص درمان زخم شرکت نموده و می توانند با مهارت بالا انواع زخم را در منزل درمان کنند. کافیت با ما تماس بگیرید. همچنین اگر نیاز به پانسمان دارید میتوانید از خدمات پانسمان در منزل استفاده کنید.

دلایل ایجاد زخم بستر

دلایل ایجاد زخم بستر

  • فشار طولانی مدت: فشار طولانی مدت به پوست، جریان خون در آن ناحیه را محدود می‌کند و به بافت‌ها آسیب می‌رساند.
  • اصطکاک: اصطکاک زیاد بین پوست و ملحفه یا لباس می‌تواند به پوست آسیب برساند.
  • عدم تحرک: افرادی که قادر به حرکت دادن خود نیستند، در معرض خطر ابتلا به زخم بستر قرار میگیرند.
  • بی اختیاری ادرار یا مدفوع: رطوبت ناشی از بی اختیاری ادرار یا مدفوع پوست را تحریک کرده و آن را در معرض خطر زخم بستر قرار می‌دهد.
  • سوء تغذیه: سوء تغذیه و کمبود مواد مغذی می‌تواند به ضعیف شدن پوست و افزایش خطر ابتلا به زخم بستر منجر شود.

به نقل از سایت hopkinsmedicine درباره مهم ترین دلیل ایجاد زخم بستر:

Pressure injuries are areas of skin damage caused by a lack of blood flow. They are also called bedsores, pressure sores, or pressure injuries. They can occur when you are restricted to a bed or chair and don’t change positions on a regular basis. The skin in the area can die and leave an open sore.

انواع زخم بستر

زخم بستر بر اساس عمق و شدت جراحت به چهار درجه تقسیم می‌شود:

  • درجه ۱: پوست قرمز و متورم می‌شود، اما هنوز زخمی ایجاد نشده است.
  • درجه ۲: پوست زخمی شده و زخم تا لایه دوم پوست نفوذ می‌کند.
  • درجه ۳: زخم تا لایه سوم پوست نفوذ می‌کند و به چربی زیر پوست می‌رسد.
  • درجه ۴: زخم تا عضله، استخوان یا تاندون نفوذ می‌کند.

مزایای درمان زخم بستر در منزل

مزایای درمان زخم بستر در منزل

کاهش نیاز به بستری شدن در بیمارستان

درمان زخم بستر توسط پرستار در منزل می‌تواند به کاهش نیاز به بستری شدن در بیمارستان و هزینه‌های درمانی کمک کند.

افزایش راحتی بیمار

درمان زخم بستر در منزل می‌تواند به افزایش راحتی بیمار و بهبود کیفیت زندگی او کمک کند.

افزایش سرعت بهبودی

پرستاران می‌توانند با ارائه مراقبت‌های تخصصی، به تسریع روند بهبودی زخم بستر کمک کنند.

جلوگیری از عفونت های ثانویه

با پانسمان زخم بستر در منزل، از درمان زخم بستر در محیط بدون آلودگی مطمئن می شوید و از ابتلای بیمار به بیماری های ویروسی و عفونت های ثانویه پیشگیری میکنید.

صرفه جویی در زمان رفت و آمد

در برخی موارد برای درمان زخم بستر لازم است دو یا سه بار در روز شستشو و تعویض پانسمان صورت گیرد. در این شرایط رفت و آمد به مراکز درمانی، زمان بسیاری را از بیمار و همراهان او می گیرد. درمان زخم بستر در منزل در کمترین زمان قابل انجام است.

طی شدن اصولی روند درمان

با درمان زخم بستر در منزل یک پزشک یا پرستار مسئول درمان فرد خواهند بود و کاملا در جریان روند درمان، روند بهبودی زخم، داروهای مصرف شده و حساسیت های بیمار قرار میگیرد. به این ترتیب مراحل درمان با توجه به سرعت بهبود زخم به طور اصولی پیش می رود.

نحوه درمان زخم بستر در منزل

نحوه درمان زخم بستر در منزل

پرستاران می‌توانند درپیشگیری و درمان زخم بستر در منزل به شما کمک کنند:

  • در شرایط حاد که بیمار هوشیاری کافی ندارد، وضعیت بیمار را به طور مرتب تغییر دهند.
  • به صورت منظم و مستمر محل های مستعد زخم را بررسی کنند و با اولین علائم متوجه بروز این عارضه شده و مراحل درمان را شروع کنند.
  • به بیمار و خانواده او آموزش‌های لازم را در مورد مراقبت از زخم بستر ارائه دهند.

درمان زخم بستر به عمق و شدت زخم بستگی دارد. درمان زخم بستر در منزل و مراکز درمانی تا حدودی یکسان است. مگر در شرایط حاد که نیاز به جراحی باشد و فقط در بیمارستان قابل انجام باشد. مراحل درمان زحم بستر در منزل به صورت کلی عبارتند از:

  1. معاینه و تشخیص: ابتدا زخم معاینه می شود و با توجه به شدت آن، بهترین درمان برای زخم بستر تجویز می شود.
  2. تمیز کردن زخم: در اولین قدم درمان، زخم و اطراف آن تمیز می شود. تمیز کردن زخم معمولا با سرم شستشو انجام می شود.
  3. پانسمان زخم بستر در منزل: انواع مختلفی از پانسمان ها برای زخم بستر وجود دارد. پرستار یا دکتر زخم بستر در منزل با توجه به شدت زخم، بهترین نوع پانسمان را انتحاب میکنند. پانسمان ممکن است با گاز استریل و باند انجام شود یا در شرایط وخیم تر از پانسمان های هیدروکلوئید، پانسمان هیدروژل، پانسمان فوم و پانسمان کلسیم آلژینات استفاده شود.
  4. استفاده از آنتی بیوتیک ها: در صورتی که زخم عفونت کرده باشد، با توجه به درجه ی زخم، آنتی بیوتیک مناسب تجویز می‌شود. آنتی بیوتیک ها برای درمان زخم بستر در منزل می توانند به صورت خوراکی، موضعی و یا تزریقی تجویز شوند.

    زخم بستر باید در هر مرحله تعویض پانسمان از لحاظ عفونت بررسی شود. در صورت وجود عفونت از بهترین پماد زخم بستر که حاوی آنتی بیوتیک است استفاده شود. در صورتی که عفونت شدید باشد پزشک آنتی بوتیک های خوراکی یا تزریقی را نیز تجویز می کند.

  5. تجویز مسکن: در صورتی که بیمار هوشیار بوده و درد زخم بستر زیاد باشد، با توجه به شرایط بیمار داوهای مسکن به صورت خوراکی یا تزریقی تجویز می شوند.
  6. تغییر وضعیت بیمار: مهم است در حین درمان زخم بستر در منزل از فشار بیشتر بر ناحیه ی زخم جلوگیری شود. تغییر وضعیت بیمار هر دو ساعت یکبار برای جلوگیری از فشار طولانی مدت به پوست و ایجاد زخم های جدید ضروری است.
  7. جراحی: درمان زخم بستر عمیق در منزل ممکن نیست و نیاز به جراحی دارد. در صورتی که زخم بستر تا استخوان یا عضله پیشروی کرده باشد بیمار باید تحت عمل جراحی قرار گیرد تا بهبودی خود را به دست بیاورد.

سایت mountsinai در پاسخ به این سوال که چه چیزی به بهبود سریعتر زخم بستر کمک میکند، گفته است:

Keep the sore covered with a special dressing. This protects against infection and helps keep the sore moist so it can heal. Talk with your provider about what type of dressing to use. Depending on the size and stage of the sore, you may use a film, gauze, gel, foam, or other type of dressing.
 

هزینه درمان زخم بستر در منزل (1403)

هزینه ی درمان زخم بستر در منزل با توجه به تعرفه های وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در هر سال مشخص می شود. همچنین هزینه ی رفت و آمد پرستار و تجهیزات استفاده شده بر هزینه ی نهایی تاثیر گذار خواهد بود. برای تعیین دقیق هزینه ی درمان زخم بستر در منزل لازم است زخم معاینه شود. برای اطلاعات بیشتر و مشاوره ی درمان میتوانید با مرکز یارا درمان تماس بگیرید.

درمان زخم بستر در منزل با یارا درمان

درمان زخم بستر در منزل با یارا درمان

پرستاران مرکز یارا درمان دوره های تخصصی درمان زخم را گذرانده اند و میتوانند در کمترین زمان بهترین درمان زخم بستر در منزل را برای بیمار شما انجام دهند. پرستاران و پزشکان مرکز یارا درمان با سابقه ی کار در بیمارستان ها و مراکز درمانی در سریع ترین زمان آماده ی ارائه ی خدمات درمانی در منزل هستند.

پرستاران یارا درمان انواع دارو، پانسمات و تجهیزات مورد نیاز برای شستشو و درمان زخم بستر در منزل را به همراه دارند و بیمار نیاز به تهیه داروی دیگری برای درمان زخم نخواهد داشت.

نحوه ثبت درخواست درمان زخم بستر در منزل یارا درمان

مرکز مشاوره و مراقبت های پرستاری یارا درمان با مجوز از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بهترین پزشکان و پرستاران تهران همکاری می کند. جهت درافت خدمات درمان زخم بستر درمنزل کافیست با مرکز یارا درمان تماس بگیرید یا در فرم بالای صفحه نام و شماره ی خود را ثبت کنید تا کارشناسان مرکز در سریع ترین زمان با شما تماس بگیرند

زخم بستر یک مشکل جدی است که در صورت عدم درمان مناسب می‌تواند عواقب خطرناکی داشته باشد. درمان زخم بستر توسط پرستار در منزل می‌تواند به بهبود کیفیت زندگی بیمار و تسریع روند بهبودی زخم کمک کند. پرستاران حرفه ای یارا درمان در دوره های مخصوص درمان زخم شرکت نموده و میتوانند با مهارت بالا انواع زخم را در منزل درمان کنند. کافیت با ما تماس بگیرید. همچنین اگر نیاز به پانسمان دارید میتوانید از خدمات پانسمان در منزل استفاده کنید.

سوالات متداول

عدم نیاز به بستری شدن بیمار در بیمارستان، افزایش راحتی بیمار، افزایش سرعت بهبودی، جلوگیری از ابتلای بیمار به بیماری های ویروسی و عفونت های ثانویه و صرفه جویی در زمان رفت و آمد از مهم ترین مزایای درمان زخم بستر در منزل می باشند.

هزینه ی درمان زخم بستر در منزل با توجه به تعرفه های وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در هر سال مشخص می شود. همچنین هزینه ی رفت و آمد پرستار و تجهیزات استفاده شده بر هزینه ی نهایی تاثیر گذار خواهد بود. برای تعیین دقیق هزینه ی درمان زخم بستر در منزل لازم است زخم معاینه شود.