تزریق خون چیست و چه زمانی به تزریق خون در منزل نیاز داریم؟
تزریق خون به معنای انتقال خون یا فراورده‌های خونی به دستگاه گردش خون فرد می باشد. افراد به علل مختلف از جمله بیماری، جراحی و حادثه ممکن است خون و سلول های خونی را از دست بدهند و نیاز به تزریق خون داشته باشند. رایج ترین علت تزریق خون، کاهش هموگلوبین خون می باشد.
به طور کلی در موارد زیر با تشخیص و تجویز پزشک نیاز به تزریق خون داریم:
  • جراحی هایی که منجر به از دست دادن خون می شوند
  • آسیب ها و تصادفاتی که منجر به از دست دادن خون می شوند
  • بیماری هایی که منجر به از دست دادن خون و کاهش سلول های خونی می شوند
  • مهمترین بیماری ها و اختلالاتی که در آن ممکن است به تزریق خون نیاز داشته باشیم شامل موارد زیر است: کم خونی، سرطان، هموفیلی، بیماری کلیوی، بیماری کبد، عفونت شدید، کم خونی داسی شکل، ترومبوسیتوپنی
تزریق خون در منزل
چه کسانی می توانند از تزریق خون در منزل استفاده کنند؟
سالمندان، کودکان، افراد ناتوان و بیمارانی که مراجعه ی حضوری به مراکز درمانی برای آنها سخت و دشوار است می توانند از خدمات تزریق خون در منزل تحت نظارت و با تجویز پزشک متخصص استفاده کنند.
مراقبت های قبل، حین و پس از تزریق خون در منزل چیست؟
تزریق خون حتما باید با دستور پزشک متخصص انجام شود. قبل از تزریق خون بایستی مشخصات فرد دریافت کننده ی خون، علت تزریق خون، مهر و امضاء پزشک درخواست کننده و ظاهر و تاریخ کیسه ی خون به دقت کنترل و ثبت شود. قبل و پس از تزریق خون لازم است که آزمایشات خونی به خصوص CBC انجام شود. حین و پس از تزریق خون لازم است که علائم حیاتی فرد مانند فشارخون، نبض، دما، تنفس و اکسیژن خون به صورت مرتب کنترل شود. همچنین علائم حساسیت و آلرژی مانند خارش، قرمزی، تب و تنگی تنفسی به دقت پایش و بررسی شوند.
مدت زمان تزریق خون در منزل
به طور معمول تزریق هر واحد خون، 1 الی 4 ساعت زمان می برد. این زمان شامل آماده‌سازی کیسه خون، وصل کردن ست خون به کیسه خون و بررسی و ثبت علائم حیاتی بیمار می باشد. لازم به ذکر است که تزریق هر واحد خون نباید بیش از 4 ساعت زمان ببرد. در این حین پرستار در کنار بیمار حضور دارد و به طور مرتب علائم حیاتی بیمار را بررسی می کند.
عوارض تزریق خون کدامند؟
هنگامی که پزشک تشخیص دهد بیمار واقعا نیاز به تزریق خون دارد و این درمان برای ادامه ی زندگی فرد ضروری است، تزریق خون را تجویز می کند. تزریق خون در منزل با همکاری پزشکان یارا درمان با کیفیت و دقت مشابه بیمارستان انجام می شود. پرستار حاضر برای تزریق خون در منزل، داروهای مورد نیاز در صورت بروز عوارض احتمالی را به همراه دارد.
برای تزریق خون در منزل، واحد خون مورد نیاز با توجه به دستور پزشک و گروه خونی بیمار، از بانک خون دریافت می شود. بانک خون از قبل آزمایش های لازم را روی خون انجام داده است.  از این رو شما میتوانید از بابت سلامت خون اهدایی کاملا مطمئن باشید.
تزریق خون در منزل یا بیمارستان ممکن است برای برخی افراد عوارضی به دنبال داشته باشد. از جمله:
واکنش شدید سیستم ایمنی به تزریق خون
واکنش‌ حساسیت یا آلرژی به تزریق خون
در صورت بروز علائم واکنش یا حساسیت، پرستار اقدامات لازم را انجام می دهد.
تزریق خون در منزل با یارا درمان
مرکز یارا درمان با داشتن مجوز از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی امکان ارائه ی خدمات تزریق خون در منزل را فراهم نموده است. این خدمت در منزل با تشخیص و تجویز پزشک متخصص و تحت نظارت پزشکان حرفه ای و با تجربه انجام می شود. جهت کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره ی رایگان با کارشناسان مرکز در تماس باشید.