فصد خون، روشی برای خارج کردی مقداری از خون بدن است که برای درمان بسیاری از بیماری ها کمک کننده است. این روش ممکن است برای بعضی از افراد عوارض جانبی جزئی به همراه داشته باشد. در این مقاله، به بررسی عوارض فصد خون، موارد منع انجام آن، و راهکارهای کاهش عوارض میپردازیم.
عوارض فصد خون چیست؟
یکی از راه های کاهش غلظت خون در کنار حجامت فصد خون می باشد. فصد خون برای غلظت خون سال ها مورد توجه طب سنتی بوده و تحقیقاتی در این حوزه صورت گرفته است. فصد خون در بیشتر موارد عوارضی ندارد ولی گاهی ممکن است عوارض بعد فصد خون برای بعضی افراد رخ دهد. عوارض فصد خون میتواند از خفیف تا شدید متغیر باشد. برخی از عوارض عبارتند از:
-
خونریزی
خونریزی ثانویه از محل برش، یکی از شایع ترین عوارض فصد خون است. این عارضه بعد از فصد خون به روش سنتی ممکن است ایجاد شود.
-
عفونت
عدم رعایت بهداشت در حین انجام فصد خون میتواند منجر به عفونت در محل برش شود. فصد خون به روش پزشکی با کمک آنژیوکت استریل احتمال بروز این عارضه را نزدیک به صفر کرده است. ولی در فصد خون سنتی باید از استفاده از تیغ جراحی یکبار مصرف و استریل مطمئن شوید.
-
سرگیجه و ضعف
کاهش یکباره حجم خون میتواند باعث سرگیجه، غش و ضعف شود. انجام فصد خون توسط پرستار می تواند نگرانی شما را در این مورد کم کند . چرا که حجم خون خارج شده با توجه به شرایط جسمی شما تنظیم می شود و بلافاصله با تزریق سرم حج خون به حالت قبل بر میگردد.
-
کبودی و درد
ایجاد برش در رگ میتواند منجر به کبودی و درد در محل برش شود. این عارضه هم با فصد خون به روش پزشکی قابل حل شدن است زیرا فقط آنژیوکت وارد رگ می شود.
بیشتر بخوانید: فصد خون چیست
-
تشنج
در موارد نادر، فصد خون در افراد مبتلا به اختلالات عصبی میتواند منجر به تشنج شود. پرستار این شرایط را با تزریق داروهای مخصوص مدیریت می کند.
-
آسیب به اعصاب
فصد خون چه به روش سنتی چه به روش پزشکی باید توسط فرد ماهر انجام شود زیرا در صورت عدم دقت کافی در برش رگ، ممکن است اعصاب مجاور آسیب ببینند.
-
انتقال بیماری
استفاده از ابزار آلوده و چند بار مصرف میتواند منجر به انتقال بیماریهای عفونی مانند هپاتیت یا HIV شود. تیغ جراحی مورد استفاده باید در حضور شما از بسته بندی استریل خارج شود.
عوارض فصد بیشتر است یا حجامت؟
فصد خون بهتر است یا حجامت؟ کدام یک عوارض کمتری دارد؟ در حجامت خون از طریق ایجاد خراشهای سطحی در پوست خارج میشود. به طور کلی، حجامت نسبت به فصد خون سنتی عوارض کمتری دارد. زیرا در حجامت، برش عمیق ایجاد نمیشود و احتمال خونریزی و عفونت کمتر است. ولی خون کمتری هم خارج می شود و اهداف متفاوتی با فصد خون دارد.
چه کسانی نباید فصد خون کنند؟
فصد خون برای همه افراد مناسب نیست. برای اینکه دچار عوارض فصد خون نشوید بهتر است قبل از اقدام برای فصد خون با پزشک یا پرستار مشورت کنید. برخی از افرادی که نباید فصد خون انجام دهند عبارتند از:
- افراد مبتلا به کم خونی: افرادی که به درجات مختلف کم خونی مبتلا هستند تا درمان کامل نباید فصد خون انجام دهند. فصد خون میتواند کم خونی این افراد را تشدید کند.
- افراد مبتلا به اختلالات انعقاد خون: افرادی که به صورت ژنتیکی به اختلال انعقاد خون مبتلا هستند و یا داروهای ضد انعقاد خون مصرف می کنند نباید فصد خون انجام دهند. فصد خون میتواند خطر خونریزی را در این افراد افزایش دهد. مخصوصا فصد خون به روش ستی برای این افراد خطرناک خواهد بود و باید با مهارت بالا جلوی خونریزی ثانویه گرفته شود.
- زنان باردار: در کل دوران بارداری نباید فصد خون انجام داد. فصد خون ممکن است برای جنین خطرناک باشد. همچنین در زمان زایمان مقداری خون از دست می رود و خروج خون از بدن در دوران بارداری ممکن است بدن را با کمبود خون مواجه کند.
- افراد مبتلا به بیماریهای قلبی: فصد خون میتواند فشار خون را کاهش دهد به همین دلیل افراد مبتلا به بیماریهای قلبی باید حتما قبل از انجام فصد خون با پزشک مشورت کنند.
- افراد مبتلا به ضعف سیستم ایمنی: افرادی که به صورت ژنتیکی ضعف سیستم ایمنی دارند و یا در دوره ی بیماری و بهبود بعد از بیماری هستند بهتر است فصد خون انجام ندهند. فصد خون میتواند خطر ابتلا به عفونت در این افراد را افزایش دهد.
پیشگیری از عوارض فصد خون
برای پیشگیری از عوارض بعد فصد خون، میتوانید اقدامات زیر را انجام دهید:
- انتخاب یک فرد با تجربه و واجد شرایط: فصد خون باید توسط یک متخصص طب سنتی یا پزشک یا پرستار مجرب انجام شود تا عوارض فصد خون به حداقل و بهره مندی از فواید فصد خون به حداکثر برسد.
- رعایت بهداشت: محل فصد خون باید تمیز و استریل باشد و بای انجام آن از ابزار یکبار مصرف و استریل استفاده شود.
- بررسی سابقه ی پزشکی: قبل از انجام فصد خون، سابقه پزشکی خود را به طور کامل به پرستار اطلاع دهید. لازم است داروهایی که مصرف می کنید و بیماری های زمینه ای را کاملا به پرستار یا پزشک توضیح دهید.
- انجام اقدامات مراقبتی بعد از فصد خون: پس از فصد خون، از محل برش مراقبت کنید. از تمیز و خشک بودن پانسمان مطمئن شوید. از انجام فعالیتهای سنگین خودداری کنید. سعی کنید تا دو روز مایعات بیشتری مصرف کنید و از مصرف غذاهای خیلی چرب و سنگین خودداری کنید.
کاهش عوارض فصد خون با انجام فصد خون در منزل
شما میتوانید فصد خون را در منزل توسط پرستاران ماهر و با تجربه انجام دهید. بهترین زمان فصد خون فصل بهار می باشد. مرکز مراقبت های پرستاری یارا درمان به عنوان یکی از بهترین مراکز فصد خون در تهران، با مجوز از وزارت بهد اشت درمان و آموزش پزشکی خدمات فصد خون در منزل را با روش پزشکی و تضمین کیفیت و بهداشت برای شما در منزل انجام می دهد. جهت استفاده خدمات فصد خون در منزل می توانید هر ساعت از شبانه روز با شماره ی 02144003544 با ما در تماس باشید.
انجام فصد خون در منزل به شما این امکان را می دهد که با حفظ آرامش در منزل خود از این درمان بهره مند شوید و بلافاصله بعد از انجام فصد خون مجبور به رانندگی و طی مسیر نشوید. پرستاران یارا درمان دوره های تخصص طب سنتی را گذرانده اند و با روش های نوین پزشکی خدمات طب سنتی مثل فصد خون و حجامت در منزل را برای شما انجام می دهند.
پرستاران با تجهیزات کامل به منزل شما اعزام می شوند و بعد از معاینه و بررسی شرایط فیزیکی شما و همچنین بررسی سابقه ی پزشکی اقدام به انجام فصد خون می کنند. بلافاصله بعد از فصد خون مطابق با شرایط شما سرم تقویتی تزریق می شود تا عوارض فصد خون برای شما به صفر برسد.
سخن پایانی
فصد خون می تواند به درمان بسیاری از بیماری ها کمک کند و لی بسیار مهم است که به روش صحیح و توسط فرد متخصص انجام شود تا شما عوارض عد فصد خون را تجربه نکنید. اعتماد به فرد غیر ماهر و مراکز بدون مجوز ممکن است شما را درگیر عوارض جدی مثل عفونت یا بیماری های عفونی کند.
انجام فصد خون در منزل توسط پرستار و شرکت پزشکی مجوز دار خیال شما را از عوارض فصد خون راحت می کند.
سوالات متداول
1- عوارض بعد از فصد خون چیست؟
خونریزی، عفونت، سرگیجه و ضعف، کبودی و درد، تشنج، آسیب به اعصاب مجاور در صورت عدم دقت کافی در برش رگ و انتقال بیماریهای عفونی مانند هپاتیت یا HIV در صورت استفاده از ابزار آلوده و چند بار مصرف از عوارض بعد از فصد خون می باشند.
2- چه کسانی نباید فصد کنند؟
افراد مبتلا به کم خونی، افراد مبتلا به اختلالات انعقاد خون، زنان باردار، افراد مبتلا به بیماریهای قلبی و افرادی که به صورت ژنتیکی ضعف سیستم ایمنی دارند و یا در دوره ی بیماری و بهبود بعد از بیماری هستند نباید قصد خون کنند.
بدون دیدگاه