فصد خون، روش درمانی قدیمی در طب سنتی است. در فصد خون با روش رگ زنی یا با کمک آنژیوکت مخصوص مقداری از خون بدن خارج می شود. این کار به تعادل اخلاط چهارگانه در بدن عمل میکند و با کاهش خون و مواد اضافی موجود در خون، به بهبود سلامتی کمک می کند. فصد خون مانند هر روش درمانی دیگر دارای مزایا، معایب و محدودیتهایی است و باید تحت نظر پزشک یا پرستار انجام شود. در این مقاله، به توضیح این سوال پرداخته ایم که فصد خون چیست؟ همچنین نحوه انجام آن، فواید و عوارض آن، و تفاوت آن با حجامت و اهدای خون توضیح داده شده است.
فصد خون چیست؟
فصد خون یعنی چه؟ طب سنتی بر این باور است که تجمع خون اضافی یا آلوده در بدن میتواند منجر به بیماری شود. با خارج کردن مقداری از خون، تعادل اخلاط در بدن برقرار شده و بسیاری از بیماریها بهبود مییابند. فصد خون روشی درمانی برای خروج مقدار مشخصی از خون است.
نحوه انجام فصد خون چگونه است؟
فصد خون چیست و چگونه انجام میشود؟ فصد خون توسط پزشک یا پرستار آموزش دیده در محیطی بهداشتی انجام میشود. پزشک ابتدا محل مناسب برای فصد را مشخص کرده و سپس با استفاده از تیغ جراحی استریل، برش کوچکی در رگ ایجاد میکند. مقدار خونی که باید خارج شود، به تشخیص پزشک و وضعیت جسمی بیمار بستگی دارد. فصد خون با روش پزشکی نوین با کمک آنژیوکت مخصوص و کیسه فصد خون نیز انجام می شود. در این روش احتمال وجود خونریزی ثانویه و عفونت بسیار کمتر است.
فصد خون برای چه کسانی مفید است؟
فصد خون برای چه کسانی مفید است؟ برای تصمیم به انجام فصد خون بهتر است با پزشک مشورت کنید. به طور کلی فصد خون برای افرادی که دارای مزاجهای گرم و تر هستند و همچنین افرادی که سردردهای میگرنی، فشار خون بالا و غلطت خون دارند، میتواند مفید باشد.
بیشتر بخوانید: درمان سردرد میگرنی در منزل
فواید فصد خون
بعد از توضیح این که فصد خون چیست می توانید با فواید فصد خون آشنا شوید.
- تعدیل مزاج: در طب سنتی یکی از اصلیترین دلایل انجام فصد خون، تعدیل مزاجهای گرم و تر است.
- فصد خون برای غلظت خون: فصد خون به کاهش غلظت خون و بهبود جریان خون در بدن کمک می کند. انجام فصد خون به طور مرتب و به تعداد کافی یک درمان مفید برای کاهش غلظت خون است.
- کاهش فشار خون: کاهش حجم خون میتواند در پایین اوردن فشار خون بالا فوری، مفید باشد.
- کاهش التهاب: فصد خون میتواند به کاهش التهابات مزمن در بدن کمک کند.
- تقویت سیستم ایمنی: فصد خون میتواند با تحریک سیستم ایمنی بدن، تا حدودی به تقویت آن کمک میکند.
- بهبود بیماریهای پوستی: برخی از بیماریهای پوستی مانند آکنه و اگزما، با اختلالات هورمونی و تجمع سموم در بدن مرتبط هستند. فصد خون با خارج کردن مقداری از خون میتواند به بهبود این بیماریها کمک کند.
- کاهش برخی از دردها: برخی از دردهای مزمن مانند سردردهای میگرنی، میتوانند با فصد خون کاهش یابند.
- بهبود برخی از بیماریهای گوارشی: فصد خون به بهبود برخی بیماریهای گوارشی مانند یبوست و نفخ، کمک می کند.
بهترین زمان فصد خون چه موقع است؟
زمان مناسب برای فصد خون چه موقع است؟ بهترین زمان فصد خون، با توجه به فصل، مزاج فرد و نوع بیماری متفاوت است. به طور کلی، فصل بهار وفصل پاییز زمان مناسبی برای انجام فصد خون است. زمان هایی که هوا معتدل است عوارض فصد خون تا حد زیادی کاهش می یابند.
عوارض بعد از فصد خون چیست؟
پس از انجام فصد خون، ممکن است عوارضی مانند سرگیجه، ضعف، کبودی و درد در محل فصد را به طور زودگذر تجربه کنید. این عوارض معمولاً موقتی هستند و به سرعت برطرف میشوند. در برخی موارد نادر، ممکن است عوارض جدیتری مانند عفونت رخ دهد. با فصد خون به روش آنژیوکت عوارض به صورت چشمگیری کاهش می یابند.
فصد خون برای چه کسانی مناسب نیست؟
-
افراد مبتلا به کمخونی
افرادی که مبتلا به هر نوع کم خونی هستند نباید بدون مشورت پزشک فصد خون را انجام دهند. فصد خون میتواند کمخونی را تشدید کند.
-
بانوان باردار
فصد خون در دوران بارداری توصیه نمیشود. با کاهش حجم خون ممکن است به جنین آسیب برسد.
-
افراد مبتلا به بیماریهای قلبی و عروقی
فصد خون ممکن است برای این بیماران خطرناک باشد.
-
افرادی که داروهای رقیقکننده خون مصرف میکنند
فصد خون در این افراد ممکن است خطر خونریزی را افزایش دهد.
تفاوت فصد خون و حجامت و اهدای خون
- فصد خون: در فصد خون، مقدار مشخصی خون ازسیاهرگ خارج میشود و هدف آن، ایجاد تعادل در اخلاط چهارگانه است.
- حجامت: در حجامت، با ایجاد مکش در سطح پوست و ایجاد خراش های سطحی، خون از مویرگها خارج میشود و هدف آن، خارج کردن خون آلوده سطحی در قسمتی از بدن است. اما حجامت بهتر است یا اهدای خون؟
- اهدای خون: در اهدای خون، مقداری خون از فرد سالم گرفته میشود و هدف آن، کمک به بیماران نیازمند به خون است.
برای انجام فصد خون به کجا مراجعه کنیم؟
برای انجام فصد خون، می توانید به پزشک متخصص طب سنتی یا مراکز فصد خون در تهران مراجعه کنید. همچنین میتوانید از خدمات فصد خون در منزل یارا درمان استفاده کنید.
خدمات فصد خون در منزل یارا درمان
شما می توانید فصد خون را توسط پرستاران خبره و آموزش دیده در منزل خود انجام دهید. برای استفاده از این خدمات کافی ست در هر ساعت از شبانه روز با شماره ی 02144350044 تماس بگیرید و از هر نقطه از تهران از فصد خون در منزل استفاده کنید.
فصد خون توسط پرستاران مرکز یارا درمان با روش نوین پزشکی و با کمک آنژیوکت و کیسه مخصوص فصد خون انجام می شود. مرکز مراقبت های پرستاری در منزل یارا درمان با مجوز از وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی به صورت شبانه روزی در شهر تهران خدمات ارائه می دهد.
سخن پایانی
در این مقاله به توضیح این که فصد خون چیست پرداختیم. فصد خون، یک روش درمانی است که از قدیم تا به امروز مورد استفاده قرار می گیرد. با این حال، این روش باید با احتیاط و تحت نظر پزشک یا پرستار آموزش دیده انجام شود. اگر بیماری زمینه ای دارید یا از شرایط جسمی خود مطمئن نیستید، قبل از تصمیمگیری برای انجام فصد خون، با پزشک مشورت کنید. قبل از انجام فصد خون شرایط جسمی و داروهای مصرفی خود را برای پزشک یا پرستار توضیح دهید.
انجام فصد خون با روش های سنتی و توسط افراد غیر ماهر میتواند شما را دچار عفونت های ثانویه و عوارضی مانند کم خونی، ضعف و حتی غش کند. اگر قصد انجام فصد خون دارید بعد از این که مطمئن شدید دقیقا فصد خون چیست و چه کمکی به شما می کند، انجام آن را به یک پرستار با مهارت بسپارید.
سوالات متداول
1- فصد خون چیست و چگونه انجام میشود؟
فصد خون یک روش درمانی قدیمی در طب سنتی است. در فصد خون با روش رگ زنی یا با کمک آنژیوکت مخصوص مقداری از خون بدن خارج می شود.با خارج کردن مقداری از خون، تعادل اخلاط در بدن برقرار شده و بسیاری از بیماری ها بهبود مییابند.
2- تفاوت فصد خون با اهدای خون چیست؟
مهم ترین تفاوت فصد خون با اهدای خون این است که در اهدای خون، مقداری از خون بدن دریافت و برای سایر بیماران و افراد نیازمند استفاده میشود. اما در فصد خون مقداری از خون اضافه از بدن خارج می شود که دارای مواد زائد و سموم بدن است و برای بقیه قابل استفاده نیست.
[…] بیشتر بخوانید: فصد خون چیست […]