سردرد میگرنی یکی از شایعترین انواع سردرد است که میلیونها نفر در سراسر جهان آن را تجربه می کنند. سردرد میگرنی معمولا نبضدار، همراه با حساسیت به نور و صدا، حالت تهوع و استفراغ است. علائم میگرن فعالیتهای روزمره را تحت تاثیر قرار داده و کیفیت زندگی را به شدت کاهش می دهد. در این مقاله، به بررسی علل، علائم و روشهای درمان سردرد میگرنی در منزل میپردازیم. با یارا درمان همراه باشید.
علت سردرد میگرنی چیست؟
علت دقیق میگرن هنوز به طور کامل شناسایی نشده است، اما عوامل متعددی در بروز آن نقش دارند، از جمله:
- ژنتیک: بررسی ها نشان داده است که عوامل ارثی در بروز میگرن نقش دارد.
- فعالیتهای عصبی: تغییرات در فعالیت الکتریکی مغز و رگهای خونی نقش مهمی در ایجاد میگرن دارند.
- محرکها: برخی مواد غذایی (مانند شکلات، پنیر، الکل)، تغییرات هورمونی، استرس، کمبود خواب، بوهای تند و شدید، گرسنگی و تشنگی و محرکهای حسی مانند نور شدید و صداهای بلند میتوانند عامل شروع سردرد های میگرنی باشند.
علائم سردرد میگرنی
علائم میگرن در افراد مختلف متفاوت است، همچنین از خفیف تا شدید متغیر است. درمان سردرد میگرنی در منزل با علائم آن مرتبط است. برخی از علائم شایع سردرد میگرنی عبارتند از:
- درد شدید نبضدار: این درد معمولا در یک طرف سر احساس میشود، اما ممکن است به چشم ها، پشت سر و به تدریج به کل سر گسترش یابد.
- حساسیت به نور، صدا و بو: شروع یک حمله ی میگرنی همیشه با سردرد نیست. گاهی با حساسیت به نور و صدا و یا شدید و آزار دهنده شدن بوهای اطراف شروع می شود.
- حالت تهوع و استفراغ: حملات میگرنی گاها با حالت تهوع و به ندرت با استفراغ همراه است.
- اختلالات بینایی: در برخی افراد به دنبال حساسیت به نور، نور ها به صورت خط دیده می شوند. در موارد نادر ممکن است بینایی به طور موقت مختل شود.
- احساس بیحسی یا گزگز در دستها و پاها: این احساس نیز از خفیف تا شدید در افراد مختلف اتفاق می افتد.
درمان سردرد میگرنی در منزل
اگرچه هنوز درمان قطعی برای میگرن وجود ندارد، اما روشهای مختلفی برای کاهش شدت و دفعات حملات میگرنی وجود دارد. برخی از روشهای درمان سردرد میگرنی در منزل عبارتند از:
1- استراحت در محیط تاریک و آرام
دور شدن از محرکهای حسی مانند نور و صدا میتواند به کاهش درد کمک کند.
2- کمپرس سرد و گرم
قرار دادن کمپرس سرد روی پیشانی و چشم ها و قرار دادن کمپرس گرم پشت گردن میتواند درد را تسکین دهد. به نقل از داروخانه آنلاین مثبت سبز درباره نحوه استفاده از کمپرس سرد و گرم:
کیسه یخ را روی پیشانی و یا گونههای خود قرار دهید. برای استفاده از کمپرس گرم ابتدا یکی از این کمپرسها را تهیه کنید و یا در خانه با گذاشتن دستمال روی بخاری و… آن را گرم کنید. سپس آن را روی سر خود قرار دهید تا درد شما تسکین پیدا کند.
3- مسکن های مجاز
برخی داروهای ضد درد مانند ایبوپروفن و ناپروکسن به کاهش درد کمک می کنند.
4- تغذیه سالم
داشتن یک رژیم غذایی متعادل و اجتناب از مواد غذایی محرک مثل غذاهای فرآوری شده و غذاهای تند میتواند به کاهش تعداد حملات کمک کند. سالم خوری همچنین برای درمان قلب درد عصبی در منزل نیز بهترین راه است.
5- مدیریت استرس
یکی از دلایل سردرد های میگرنی استرس است. تکنیکهای آرامسازی مانند مدیتیشن، یوگا و تنفس عمیق به کاهش استرس و در نتیجه کاهش تعداد حملات کمک میکنند.
6- خواب کافی
خواب بی کیفیت و ناکافی یکی از دلایل سردرد است. داشتن یک برنامه خواب منظم و کافی به کاهش استرس و بهبود عملکرد مغز کمک میکند.
7- ورزش منظم
داشتن فعالیت بدنی منظم میتواند به کاهش استرس و کاهش سردرد های میگرنی کمک کند.
8- هیدراتاسیون (نوشیدن آب کافی)
کم آبی بدن یکی از دلایل شایع بروزسردرد است. مطمئن شوید که به اندازه کافی آب بنوشید. اگر این کار برای شما دشوار است می توانید از اپلیکیشن های یادآور مصرف آب کمک بگیرد.
9- ماساژ سر و گردن
ماساژ ملایم سر و گردن و شانه ها میتواند به کاهش انقباض عضلانی و درمان سردرد میگرنی در منزل کمک کند.
10- حجامت در منزل
حجامت یکی از روشهای درمانی طب سنتی است که برای درمان تعداد زیادی از بیماریها، از جمله میگرن، استفاده میشود. در حجامت، با استفاده از بادکش خون سطحی آلوده در قسمتی از پوست جمع شده و با ایجاد برشهای کوچک، خون از سطح پوست خارج میشود. حجامت یکی از راه های درمان سردرد میگرنی در منزل است. شما میتوانید از خدمات حجامت در منزل یارا درمان استفاده کنید. حجامت در منزل در همه ی ساعات شبانه روز توسط پرستاران آموزش دیده و با تجربه ی یارا درمان انجام می شود. جهت دریافت این خدمات میتوانید با شماره ی 0244003544 تماس بگیرید.
مزایای بالقوه حجامت برای میگرن
مهم ترین فواید حجامت برای میگرن این است که به افزایش گردش خون در ناحیه سر و گردن کمک میکند و در نتیجه با کاهش درد و التهاب می تواند یک راه موثر برای درمان سردرد میگرنی در منزل باشد. حجامت همچنین با کمک به دفع سموم از بدن میتواند در کاهش تعداد حملات میگرنی موثر باشد.
ویزیت پزشک متخصص مغز و اعصاب در منزل
اگر روش های درمان سردرد میگرنی در منزل به کاهش درد شما کمک نمی کند، به صورت مکرر دچار سردرد می شوید، یا سردرد های شما شدید و همراه با علائم دیگری مانند اختلال بینایی، ضعف یا اختلالات حسی هستند، حتما باید توسط پزشک متخصص مغز و اعصاب ویزیت شوید. برای راحتی و سرعت بیشتر می توانید از خدمات ویزیت متخصص مغز و اعصاب در منزل استفاده کنید.
جهت استفاده از این خدمات می توانید از هر منطقه ی تهران با شماره 02144003544 تماس بگیرید. مرکز درمان در منزل یارا درمان با بهترین پزشکان متخصص تهران همکاری می کند. پزشک میتواند با روش های تخصصی در مدیریت میگرن به شما کمک کند.
درمان های تخصصی میگرن
- داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی (NSAIDs): مانند ایبوپروفن و ناپروکسن در دوز مشخص میتوانند به کاهش التهاب و درد کمک کنند.
- تریپتانها: این نوع داروها به طور ویژه برای درمان حملات میگرنی طراحی شدهاند و میتوانند به کاهش درد، حالت تهوع و سایر علائم کمک کنند. به یاد داشته باشید که مصرف این داروها بدون تجویز پزشک میتواند عوارض جدی به دنبال داشته باشد.
- داروهای پیشگیریکننده: پزشک متخصص ممکن است برای افرادی که حملات مکرر میگرن دارند، داروهایی مانند بتابلاکرها، ضد تشنجها یا ضد افسردگیها را تجویز کند. مصرف این داروها در دوز مشخص شده می تواند تا حد زیادی از حملات میگرنی پیشگیری کند.
- طب سوزنی: روش طب سوزنی با تحریک نقاط خاص در بدن با سوزنهای بسیار نازک میتواند به کاهش درد و سایر علائم میگرن کمک کند.
- بیوفیدبک: تکنیک بیوفیدبک در مراکز درمانی تخصصی انجام می شود و به افراد کمک میکند تا عملکردهایی مانند تنفس و ضربان قلب را کنترل کنند و در نتیجه به کاهش استرس و درد کمک میکند.
سخن پایانی
سردرد میگرنی یک بیماری نسبتا شایع است که علل و علائم مختلفی دارد. اگرچه درمان قطعی برای میگرن وجود ندارد، اما با درمان های خانگی و دارویی می توان تا حدودی آن را مدیریت کرد که در این مطلب به 10 مورد درمان سردرد میگرنی در منزل اشاره شد. سردرد ها علت های مختلفی دارند. استرس، سینوزیت، تغییرات هورمونی، کمبود خواب، مصرف برخی داروها، مشکلات بینایی میتوانند عوامل دیگری برای بروز سردرد باشند. به یاد داشته باشید که هنگام سردرد، بدون تشخیص و نسخه ی پزشک متخصص از داروهای مربوط به میگرن استفاده نکنید.
بدون دیدگاه