حجامت کبد

حجامت یک درمان سنتی برای تعداد زیادی از بیماری هاست. حجامت با خارج کردن مقداری خون از بدن و تحریک خون رسانی در آن نقطه به کاهش علائم بسیاری از بیماری های کمک می کند. در این مقاله به مزایا و مضرات حجامت کبد می پردازیم. با یارا درمان همراه باشید.

حجامت کبد چیست؟

حجامت کبد در طب سنتی برای پاکسازی کبد و درمان برخی بیماری‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. در این روش، با کمک بادکش و ایجاد مکش بر روی پوست ناحیه کبد، خونی که حاوی سموم و مواد زائد است در یک نقطه جمع شده و با ایجاد خراش های سطحی از بدن خارج می‌شود. به گفته سایت lybrate.com درباره این نوع حجامت:

Cupping therapy in liver disorders. When cupping therapy removes the spoiled and senile corpuscles and the impurities from the blood, and it increases blood flow in all tissues and organs, consequently in the liver tissue

محل انجام حجامت کبد

محل دقیق حجامت کبد معمولاً در ناحیه‌ای نزدیک‌ به کبد انجام می‌شود. این محل ممکن است بر اساس تشخیص پزشک و شرایط بیمار متفاوت باشد. معمولا قسمت پشت بین پهلوی راست و ستون فقرات برای حجامت کبد انتخاب می شود.

محل انجام حجامت کبد

مزایای و ویژگی های حجامت کبد 

موضوع توضیحات
مزایای حجامت کبد – پاکسازی کبد از سموم و مواد زائد
– بهبود عملکرد کبد و تقویت سیستم ایمنی
– کمک به درمان بیماری‌های کبدی مانند هپاتیت و سیروز کبدی
– کاهش التهاب بدن
محل انجام حجامت ناحیه پشت کبد، نزدیک به پهلوی راست و ستون فقرات
بهترین زمان انجام – فصل‌های معتدل (بهار و پاییز)
– روزهای 16 و 17 ماه قمری
عوارض احتمالی – کبودی محل حجامت
– سرگیجه و خستگی موقت
– عفونت محل زخم (در صورت عدم رعایت بهداشت)
مراقبت‌های بعد از حجامت – خودداری از حمام کردن تا 24 ساعت
– مصرف مایعات کافی
– اجتناب از فعالیت‌های سنگین برای حداقل 3 روز
– حفظ رژیم غذایی سالم و سبک
مقایسه با فصد خون فصد خون: بیشتر برای کاهش غلظت خون و بهبود عملکرد قلبی و عروقی استفاده می‌شود.
حجامت کبد: تمرکز بر پاکسازی کبد و بهبود عملکرد آن دارد.

بهترین زمان برای حجامت کبد

زمان مناسب برای انجام حجامت کبد به عوامل مختلفی مانند فصل سال، شرایط آب و هوایی، وضعیت جسمی بیمار و نوع بیماری بستگی دارد. بهترین زمان حجامت فصل های معتدل مثل بهار و پاییز است. طبق طب سنتی بهترین روزهای ماه برای حجامت روز های شانزدهم و هفدهم ماه قمری می باشد.

نحوه انجام حجامت کبد

حجامت کبد باید توسط افراد متخصص و با تجربه انجام ‌شود. در این روش، ابتدا پوست ناحیه مورد نظر ضدعفونی می‌شود. این ناحیه تقریبا در پشت کبد انتخاب می شود. سپس با استفاده از بادکش گرم، خون سطحی جمع می شود. پس از آن با استفاده از تیغ استریل خراش های سطحی رو پوست ایجاد می‌شود تا خون خارج شود. تعداد بادکش‌ها و مدت زمان بادکش توسط پزشک یا پرستار تعیین می‌شود.

فواید حجامت کبد

  • پاکسازی کبد: مهم ترین فواید حجامت، کمک به پاکسازی کبد از سموم و مواد زائد است.
  • بهبود عملکرد کبد: حجامت کبد با افزایش گردش خون در آن ناحیه می‌تواند به بهبود عملکرد کبد و تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کند.
  • کمک به درمان بیماری‌های کبدی: برخی از بیماری‌های کبدی مانند کبد چرب، هپاتیت و سیروز کبدی با حجامت بهبود می یابند.
  • کاهش التهاب: حجامت کبد می‌تواند با بهبود جریان خون به کاهش التهاب در بدن کمک کند.
  • کمک به درمان برخی بیماری‌های دیگر: علاوه بر بیماری‌های کبدی، حجامت کبد بر درمان برخی بیماری‌های دیگر مانند سردرد، میگرن، آلرژی و برخی بیماری‌های پوستی نیز موثر است.

آیا حجامت کبد برای کبد چرب مفید است؟

کبد چرب وقتی رخ می دهد که مقدار زیادی چربی در کبد انباشته شده و در عملکرد طبیعی آن اختلال ایجاد می کند. کبد چرب علائمی از جمله: کاهش اشتها، کاهش وزن، ضعف، خستگی، خونریزی از بینی و خارش پوست دارد. ممکن است گاهی این علائم تا مراحل شدید بیماری مشاهده نشود.

حجامت کبد مانند فصد خون برای کبد چرب یکی از روش‌های درمانی مکمل برای بهبود بیماری کبد چرب است. حجامت می‌تواند با پاکسازی کبد و بهبود عملکرد آن، به کاهش چربی کبد و بهبود وضعیت بیماری کمک کند.

بیشتر بخوانید: فصد خون بهتر است یا حجامت

آیا حجامت کبد برای کبد چرب مفید است؟

عوارض حجامت کبد

حجامت کبد نیز مانند هر روش درمانی دیگر ممکن است عوارضی به همراه داشته باشد. در صورتی که حجامت توسط فرد با تجربه و با مهارت انجام شود عوارض احتمالی آن به حداقل می رسد. برخی از عوارض حجامت عبارتند از:

  • کبودی محل حجامت (که معمولا بعد از چند روز از بین می رود)
  • سرگیجه
  • خستگی
  • عفونت محل زخم (در صورت عدم رعایت بهداشت)

مراقبت‌ های بعد از حجامت کبد

بعد از انجام حجامت اقدامات زیر را انجام دهید تا بیشترین تاثیر را از حجامت دریافت کرده و عوارض آن را تجربه نکنید:

  • تا 24 ساعت استحمام نکنید.
  • محل حجامت را تمیز و خشک نگه دارید.
  • تا 3 روز از انجام فعالیت‌های سنگین و ورزش‌های شدید خودداری کنید.
  • حداقل تا سه روز رژیم غذایی سالم و سبک داشته باشید. برای اطلاع بیشتر راجب اینکه بعد حجامت چی بخوریم؟ مقاله مربوطه را مطالعه کنید.
  • به اندازه کافی آب بنوشید. تا چند روز مصرف مایعات را افزایش دهید.

در صورت بروز هرگونه عوارض غیرعادی به پزشک مراجعه کنید.

حجامت کبد در منزل با یارا درمان

شما می توانید به راحتی در منزل حجامت کبد را انجام دهید مرکز یارا درمان با مجوز از وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی، خدمات حجامت در منزل را توسط پرستاران با مهارت و مجرب برای شما انجام می دهد. جهت دریافت این خدمات در هر ساعت از شبانه روز می توانید از طریق شماره 02144003544 با یارا درمان تماس بگیرید. حجامت کبد در منزل به روش کاملا علمی و اصولی و با ابزار استریل و یکبار مصرف انجام می شود.

حجامت در منزل

با انجام حجامت در منزل، شما خدمات سریع و با کیفیت را در کمترین زمان تجربه می کنید. حداکثر یک ساعت بعد از تماس شما از هر منطقه از تهران، پرستار با ابزار و تجهیزات لازم به منزل اعزام می شود.

به نقل از سایت    hijamapoints.com  راههای پیشگیری از بیماری های کبدی به شرح زیر است:

Although, Lifestyle changes cannot treat any liver disease. But they can improve the symptoms and help in avoiding further damage. General lifestyle changes that can support the life of your liver are mentioned:

  • Avoid alcohol.
  • Balanced diet.
  • Avoid raw seafood
  • Take the right amount of protein.
  • Take vitamin or mineral supplements if the doctor recommends.
  • A low-salt diet
  • Raise the Legs to ease Any Swelling

اگرچه تغییرات سبک زندگی نمی‌توانند هیچ بیماری کبدی را درمان کنند، اما می‌توانند علائم را بهبود بخشند و از آسیب‌های بیشتر جلوگیری کنند. تغییرات کلی در سبک زندگی که می‌توانند به حفظ سلامت کبد شما کمک کنند عبارتند از:

  • اجتناب از مصرف الکل
  • داشتن یک رژیم غذایی متعادل
  • پرهیز از مصرف غذای دریایی خام
  • مصرف مقدار مناسب پروتئین
  • مصرف مکمل‌های ویتامین یا مواد معدنی در صورت توصیه پزشک
  • پیروی از رژیم غذایی کم‌نمک
  • بالا بردن پاها برای کاهش هرگونه تورم

سخن پایانی

حجامت کبد، به عنوان یک روش‌های درمانی سنتی، در طول تاریخ طرفداران زیادی داشته است. اگرچه این روش درمانی فواید بالقوه‌ای دارد، اما مهم است قبل از انجام آن با پزشک یا پرستار در مورد وضعیت سلامتی خود و داروهای مصرفی تان مشورت کنید تا مطمئن شوید این روش برای شما مفید و موثر است.

به یاد داشته باشید حجامت کبد یک روش درمانی مکمل است و نباید جایگزین درمان‌های پزشکی قرار گیرد. در صورتی که کبد چرب در مراحل شدید و حاد باشد، حجامت می تواند مفید باشد ولی به عنوان تنها روش درمان، کافی نیست. داشتن سبک زندگی سالم، تغذیه مناسب و ورزش منظم، نقش مهمی در بهبود عملکرد کبد و پیشگیری از کبد چرب دارند. اگر می خواهید اطلاعات بیشتری درباره فواید درمانی حجامت بدانید مقاله های درمان واریس پا با حجامت و  فواید حجامت برای پوست را از دست ندهید.

 

سوالات متداول

1- طرز حجامت کبد چگونه است؟

در حجامت کبد، ابتدا پوست ناحیه مورد نظر ضدعفونی می‌شود. این ناحیه تقریبا در پشت کبد انتخاب می شود. سپس با استفاده از بادکش گرم، خون سطحی جمع می شود. پس از آن با استفاده از تیغ استریل خراش های سطحی رو پوست ایجاد می‌شود تا خون خارج شود. تعداد بادکش‌ها و مدت زمان بادکش توسط پزشک یا پرستار تعیین می‌شود.

2- مهم ترین خواص حجامت کبد چیست؟

پاکسازی کبد، بهبود عملکرد کبد و تقویت سیستم ایمنی بدن، کمک به درمان بیماری‌های کبدی مانند هپاتیت و سیروز کبدی و کاهش التهاب بدن از فواید حجامت کبد می باشند.

2 دیدگاه ها

  • مقاله خیلی جامع و آموزنده‌ای بود. من مدت‌هاست که درباره روش‌های سنتی مثل حجامت تحقیق می‌کنم و توضیحات اینجا واقعا کمک‌کننده بود. سوالی که برام پیش اومده اینه که آیا قبل از انجام حجامت کبد نیازی به مشورت با متخصص غدد در منزل هست؟ چون فکر می‌کنم بررسی وضعیت هورمون‌ها و شرایط کلی بدن قبل از حجامت می‌تونه روی نتیجه تأثیر داشته باشه. اگر کسی اطلاعات بیشتری در این زمینه داره ممنون می‌شم راهنمایی کنه.

  • مقاله خیلی خوبی بود، مخصوصاً توضیحات مربوط به فواید حجامت کبد و مراقبت‌های بعد از اون. من شنیدم که گاهی قبل از حجامت نیازه یک سری آزمایش‌ها انجام بشه تا وضعیت بدن مشخص بشه. آیا شما خدمات آزمایش در منزل هم ارائه می‌دید؟ اگر بله، چطور می‌شه از این خدمات استفاده کرد؟ خیلی خوب می‌شه اگه این امکان رو فراهم کنید تا روند درمان سریع‌تر و راحت‌تر بشه. ممنون از اطلاعات کاربردی که در مقاله ارائه کردید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *