علت درد پشت سر

درد پشت سر مشکل شایعی است که عوامل مختلفی دارد. در اکثر مواقع، نگران کننده نیست و با درمان‌های ساده بهبود می یابد. ولی در برخی موارد، می تواند نشان دهنده ی عارضه ای جدی تر باشد. برای درمان ای درد ابتدا باید علت درد پشت سر را بفهمید. در ادامه به چند تا از مهم ترین آن می پردازیم.

علت درد پشت سر

  • میگرن:

میگرن نوعی سردرد است که معمولاً در یک طرف سر حس می‌شود. میگرن ممکن است با حالت تهوع، استفراغ و حساسیت به نور و صدا همراه باشد.معمولا این نوع درد، درد ضربان دار است که سایت medicalnewstoday درباره علت این نوع دردها گفته است:

Throbbing pain at the back of the head can result from a tension headache or a range of other medical conditions, such as neuralgia, migraine, or a tumor. It may also occur with caffeine withdrawal.

  • سردرد تنشی:

این شایع‌ترین نوع سردرد است و معمولاً به صورت درد خفیف تا متوسط در پشت سر و گردن احساس می‌شود. استرس، خستگی و انقباض عضلات می‌توانند از عوامل ایجاد سردرد تنشی باشند.

  • سردرد خوشه‌ای:

سردرد خوشه‌ای

سردرد خوشه ای با درد های شدید در یک سمت سر همراه است. سر درد خوشه‌ای معمولاً در ناحیه ی چشم و اطراف آن احساس می‌شود و ممکن است با آبریزش چشم یا افتادگی پلک همراه باشد.

  • آرتروز گردن:

آرتروز گردن باعث التهاب و درد مفاصل گردن می شود. درد مهره های گردن میتواند به پشت سر سرایت کرده و یکی از علت های سردرد باشد.

  • فتق دیسک:

اگر دیسک بین مهره‌های گردن از جای خود خارج ‌شود فتق دیسک اتفاق می‌افتد. می‌تواند علت درد پشت سر بوده و همچنین باعث درد، بی‌حسی و ضعف در گردن، بازو و دست ها شود.

  • عفونت:

عفونت‌هایی مانند آنسفالیت باعث التهاب غشاها و بافت مغز شده و باعث سردرد شدید، تب، گیجی و سفتی گردن می شوند.

  • مننژیت:

این بیماری باعث التهاب غشای اطراف مغز و نخاع می شود و معمولا به دلیل عفونت ویروسی یا باکتری ایجاد می شود. علائم مننژیت شامل درد پشت سر، تب، احساس گیجی،حالت تهوع و احساس سفتی گردن است.

  • فشار خون بالا:

فشار خون بالا

فشار خون بالا می‌تواند علت درد پشت سر، احساس فشار در صورت و دماغ و همچنین علت سرگیجه و حالت تهوع باشد.

  • داروها:

مصرف بیش از حد داروهایی مانند مسکن‌ها، یکی از علت های درد پشت سر است. سعی کنید پیش از مصرف دارو با پزشک یا پرستار مشورت کنید.

  • نورالژی اکسیپیتال:

عصب اکسیپیتال از قاعده ی جمجمه تا پشست سر کشیده شده است. در صورت تحریک زیاد این عصب، درد تیز و شوک مانند در پشت سر ایجاد می شود. این درد با لمس و حرکت تشدید می شود.

ایا درد پشت سر خطرناک است؟

درد پشت سر در خیلی از مواقع نگران کننده نیست. می تواند نشانه ی خستگی، کمبود آب بدن، بی خوابی یا احساس ناراحتی باشد. اگر این درد با استراحت از بین نرود و به صورت شدید و تکرار شونده باشد ممکن است نشانه ای از یک عارضه بوده و نیاز به پیگیری پزشکی داشته باشد.

درمان سریع درد پشت سر

درمان سریع درد پشت سر

درمان درد پشت سر بستگی به علت آن دارد. اگر درد پشت سر خفیف باشد معمولا با درمان های خانگی یا مصرف مسکن های بدون نسخه بهبود می یابد. این موارد می تواند به پیشگیری و کاهش درد پشت سر کمک کنند:

دوری از استرس:

استرس از شایع‌ترین علت های درد پشت سر است. مدیریت استرس با راهکار هایی مانند یوگا، مدیتیشن و تنفس عمیق می‌تواند به کاهش درد کمک کند.

ورزش و فعالیت منظم:

ورزش منظم به بهبود گردش خون و کاهش تنش کمک می کند و باعث کاهش درد پشت سر می شود.

داشتن رژیم غذایی سالم:

داشتن یک رژیم غذایی سالم و متعادل به اطمینان از دریافت مواد مغذی مورد نیاز بدن و افزایش سلامت کلی و کاهش درد کمک می کند.

خواب و استراحت کافی:

کمبود خواب یکی از علت های سردرد است. سعی کنید 7 تا 8 ساعت خواب با کیفیت در شبانه روز داشته باشید.

محدود کردن مصرف کافئین و الکل:

مصرف زیاد کافئین و الکل می‌توانند رگ‌های خونی را منقبض کرده و باعث سردرد می شوند.

حفظ وضعیت بدنی مناسب:

وضعیت بدنی نامناسب باعث افزایش فشار بر گردن و ستون فقرات شده و یکی از علت های درد پشت سر است. هنگام نشستن، ایستادن و راه رفتن گردن و کمر خود را در راستای مناسب قرار دهید.

استفاده از عینک آفتابی:

نور شدید خورشید یکی از علت های درد پشت سر است. سعی کنید در روز های آفتابی از عینک آفتابی مناسب و استاندارد استفاده کنید.

درمان خانگی درد پشت سر

درمان خانگی درد پشت سر

استراحت: استراحت کافی به کاهش درد و خستگی کمک میکند. استراحت کافی در شب و تنظیم ساعت خواب و بیداری باعث کاهش درد های عصبی می شود.

استفاده از کمپرس سرد یا گرم: استفاده از کمپرس سرد به مدت 15 دقیقه می تواند موجب بهبود درد شود. همچنین استفاده از کمپرس گرم می تواند انقباض های عضلانی را کاهش دهد و به تسکین درد هایی که به این دلیل ایجاد شده اند کمک کند.

داروهای مسکن مجاز: داروهایی مانند استامینوفن یا ایبوپروفن به تسکین درد خفیف تا متوسط کمک می کنند. در صورتی که حساسیت های دارویی دارید، باردار هستید یا بیماری های زمینه ای دارید قبل از مصرف هر نوع دارو حتما با پزشک خود مشورت کنید.

حمام گرم: حمام گرم به افزایش آرامش عضلات و کاهش درد های ناشی از گرفتگی عضلات کمک می کند. (در صورتی که فشار خون بالا داشته باشید نباید مدت طولانی در حمام گرم بمانید)

ماساژ درمانی: ماساژ صحیح عضلات سر و گردن به تسکین تنش و درد کمک می کند.

چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟

اگر درد پشت سر با راه های ذکر شده در بالا بهبود نیافت یا همراه با موارد زیر بود لازم است با یک پزشک مشورت کنید.

  • اگر سردرد به صورت ناگهانی و شدید ایجاد شد
  • سردرد همراه با تب، گیجی، سفتی گردن، ضعف یا بی‌حسی در بازوها و پاها بود
  • اگر بعد از آسیب یا ضربه به سر دچار سردرد شده اید
  • اگر سردرد شما رفته رفته شدید ترمی‌شود
  • اگر سردرد با تغییرات بینایی یا شنوایی همراه باشد

ویزیت پزشک عمومی در منزل

اگر دچار درد پشت سر شده اید یا میخواهید علت درد پشت سر خود را تشخیص دهید میتوانید از خدمات ویزیت پزشک عمومی در منزل استفاده کنید. مرکز مشاوره و مراقبت های پرستاری یارا درمان با مجوز وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی جهت ارائه ی خدمات درمانی در منزل فعالیت می کند. بهترین پرشکان و پرستاران شهر تهران با مرکز یارا درمان همکاری دارند و در کمتر از یک ساعت به منزل شما اعزام می شوند.

ویزیت پزشک عمومی در منزل

جهت دریافت خدمات درمانی در محیط آرامش بخش منزل خود کافیست با مرکز یارا درمان تماس بگیرید. کارشناسان مرکز به صورت شبانه روزی در همه ی ایام سال پاسخگوی شما خواهند بود. در کمترین زمان پزشک یا پرستار جهت ارائه ی خدمات درمانی به منزل یا محل کار شما اعزام می شوند.

همچنین اگر درد پشت سر به دلیل کم آبی بدن ایجاد شده باشد یا همراه با ضعف عمومی باشد میتوانید همراه باویزیت پزشک از خدمات تزریق سرم در منزل یارا درمان استفاده کنید. جهت دریافت خدمات به صورت شبانه روزی میتوانید با مرکز یارا درمان تماس بگیرید.

درمان‌های پزشکی:

پزشک ابتدا با معاینه، بررسی سابقه ی پزشکی و داروهای مصرفی شما، علت درد پشت سر را تشخیص می دهد. سپس با توجه به شرایط جسمی و سنی راه های درمانی مختلف را تجویز میکند. درمان های پزشکی بستگی به علت ایجاد درد دارد و متنوع است. برخی از درمان های پزشکی با توجه به علت درد پشت سر در اینجا ذکر شده است:

درمان‌های پزشکی برای درمان درد پشت سر

تجویز داروهای خوراکی: در صورتی که درد شدید باشد و به راحتی تسکین نیابد، پزشک بنا به تشخیص بیماری شما، داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی (NSAIDs) یا داروهای ضد میگرن را تجویز می کند.

فیزیوتراپی گردن: در مواقعی که درد پشت سر ناشی از گرفتگی یا ضعیف بودن عضلات گردن باشد، فیزیوتراپی می‌تواند به تقویت عضلات گردن و بهبود انعطاف‌پذیری کمک می کند که منجر به کاهش درد پشت سر می شود.

داروهای تزریقی: در سردرد های شدید، پزشک ممکن است تزریق داروهایی مانند کورتیکواستروئید را به داخل عضلات یا فضای نخاعی تجویز کند.

جراحی: در مواردی مانند فتق دیسک یا تومور مغزی آخرین راه درمان جراحی میباشد که توسط پزشک تشخیص داده می شود.

سخن پایانی

سردرد از دردهای شایعی است که میتواند بر کیفیت زندگی افراد و توانایی آن‌ها در انجام وظایف روزمره تأثیر بگذارد. اگر درمورد علت درد پشت سر خود نگران هستید، به پزشک مراجعه کند. اگر علت زمینه ای وجود داشته باشد که به درمان نیاز داشته باشد، بهتر است در اسرع وقت این کار انجام شود.

 

سوالات متداول

1- علت درد پشت سر چیست؟

میگرن، ارتروز گردن،عفونت، فتق دیسک، مننژیت، فشار خون بالا و سر درد تنشی از مهم ترین علل درد پشت سر می باشند.

2- ایا درد پشت سر خطرناک است؟

درد پشت سر در خیلی از مواقع نگران کننده نیست. می تواند نشانه ی خستگی، کمبود آب بدن، بی خوابی یا احساس ناراحتی باشد. اگر این درد با استراحت از بین نرود و به صورت شدید و تکرار شونده باشد ممکن است نشانه ای از یک عارضه بوده و نیاز به پیگیری پزشکی داشته باشد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *