در این مقاله اطلاعات لازم در مورد سونو گرافی کامل شکم و لگن را مطالعه می کنید. همچنین با کاربرد ها و روش انجام این سونوگرافی آشنا می شوید. در صورتی که نیاز به سونوگرافی دارید و امکان مراجعه به مراکز درمانی را ندارید، می توانید از خدمات سونوگرافی در منزل استفاده کنید. کارشناسان مرکز یارا درمان به صورت 24 ساعته پاسخگوی شما هستند.
سونوگرافی شکم و لگن چیست؟
سونوگرافی کامل شکم و لگن شامل چیست؟ سونوگرافی شکم و لگن نوعی تصویربرداری غیرتهاجمی است که با کمک امواج اولتراسوند از اندامها و ساختارهای داخل شکم و لگن تصویر برداری می کنند. سه نوع سونوگرافی شکم و لگن وجود دارد:
-
سونوگرافی شکم (یا سونو گرافی عمومی)
-
سونوگرافی ترانس واژینال (برای زنان)
-
سونوگرافی رکتوم (سونوگرافی شکم و لگن مردان)
مشکلات برخی اعضای شکمی (کبد، کیسه صفرا، کلیه ها، طحال، لوزالمعده، آپاندیس، غدد فوق کلیوی و غدد لنفاوی عمق شکم ) و اعضای لگنی (مثانه، رحم، تخمدان و پروستات) با سونوگرافی شکمی قابل تشخیص است. مشکلات و اختلالات رحم و تخمدان از طریق سونوگرافی واژینال و مشکلات پروستات از طریق سونوگرافی رکتال با دقت بالاتر نسبت به سونوگرافی از روش کم قابل تشخیص هستند .
این نوع سونوگرافی معمولاً در صورت وجود علائمی مثل درد شکم، استفراغ طولانی، مشکلات کبد، درد کلیه و مواردی مانند این تجویز می شود. سونوگرافی شکم به تشخیص مشکلاتی مانند تومور، کیست و عفونت در اعضای داخلی بدن شامل کبد، کیسه صفرا، پانکراس، مجاری صفراوی، طحال و آئورت شکمی کمک کند.
در سونوگرافی از امواج اولتراسوند استفاده میشود. این امواج برخلاف اشعه ایکس بسیار ایمن هستند. میتوانید با استفاده از سونوگرافی شکم و لگن بیماری های کبد، کلیه و را در کوتاهترین زمان تشخیص دهید.
بیشتر بخوانید: تب دنگی کشنده است؟
کاربرد سونوگرافی شکم و لگن
بررسی علل درد شکم
در صورتی که علت درد شکمی نا معلوم باشد، پزشک جهت بررسی بیشتر سونوگرافی شکم و لگن تجویز می کند. گاهی با اختلال در کارکرد هرکدام از اجزای داخلی، فرد دچار درد شکمی شده و تشحیص منشا درد سخت خواهد بود. با سونوگرافی شکم و لگن میتوان اجزای درونی را بررسی کرده و به علت درد پی برد.
بیشتر بخوانید: سونوگرافی داپلر در بارداری
تشخیص بیماری های نوزادان و خردسالان
در هنگام دل درد نوزادان و خردسالان با انجام سونوگرافی شکمی می توان علت درد را تشخیص داد.
بررسی وضعیت بانوان باردار و جنین
در طول بارداری بارها وضعیت جنین بررسی می شود و از لحاظ وجود بیماری ها قبل از تولد بررسی می شود. حتی اندام های داخلی جنین با سونوگرافی قابل تشخیص است.
سونوگرافی تخمدان و رحم
با سونوگرافی رحم و تخمدان بیماریهایی مثل سرطان دهانه رحم، کیست تخمدان، تومور و همچنین عفونتهای رحمی قابل تشخیص هستند. گاهی برای بررسی وضعیت تخمدان ها و سلامت رحم از سونوگرافی واژینال استفاده می شود. این نوع سونوگرافی اطلاعات دقیق تری را ارائه می دهد.
بهترین زمان سونوگرافی شکم و لگن
زمان انجام سونوگرافی شکم و لگن بستگی به شرایط بیمار و تشخیص پزشک دارد. محدودیت زمانی خاصی برای انجام سونو گرافی وجود ندارد. مگر در موارد خاصی مثل سونوگرافی رحم و تخمدان که باید در دوره ی خاصی از سیکل قاعدگی باشد.
برای برخی از سونوگرافی ها نیز لازم است بیمار ناشتا باشد و یا لازم است مثانه پر باشد. قبل از انجام سونوگرافی باید با پزشک یا منشی مطب مشورت کنید.
روش انجام سونوگرافی شکم و لگن
برای انجام سونو گرافی شکم و لگن ابتدا از بیمار خواسته می شود روی تخت معاینه به پشت دراز بکشد. موقعیت بیمار برای سونوگرافی های مختلف ممکن است متفاوت باشد.
پزشک، مقداری ژل روی شکم و پروپ دستگاه میمالد. این ژل کمک می کند تا امواج اولترا سوند بهتر انتقال پیدا کند.
پزشک پروپ دستگاه را روی شکم شما قرار داده و به اطراف حرکت میدهد تا از تصاویر اندامهای شکمی را ثبت کند بگیرید. نتایج سونو گرافی به صورت متن و عکس به شما داده می شود.
آمادگی برای سونوگرافی شکم و لگن
برای انجام سونو گرافی کامل شکم و لگن لازم است 8 ساعت قبل از انجام سونو گرافی از مصرف غذاهای جامد خود داری کنید. مصرف مایعات مثل شیر و آب مجاز است. همچنین روز قبل از سونوگرافی غذاهای نفاخ مصرف نکنید.
سونوگرافی های قبلی خود را برای ارائه به پزشک به همراه داشته باشید.اگر نیاز به سونو گرافی رحم و تخمدان دارید در مورد زمان انجام آن از پزشک خود سوال بپرسید.
دستگاه سونوگرافی شکم و لگن
دستگاه سونوگرافی یکی از تجهیزات تصویربرداری پزشکی است. که با استفاده از امواج فراصوت با فرکانس بالا، تصاویری از اندام های مختلف بدن مانند قلب، کبد، کلیه ها، رحم و تخمدان و دستگاه گوارش ارائه می دهد. این دستگاه یک پروب مخصوص دارد که بر روی بدن قرار گرفته و امواج را به سیستم پردازنده دستگاه انتقال داده و تصویر قابل تشخیص ایجاد میکند. دستگاه سونوگرافی کاملا بی خطر و غیر تهاجمی است و امواج آن نیز برای بدن و حتی برای جنین خطری ندارند. در نتیجه یک روش بسیار پرکاربرد و دقیق برای بررسی مشکلات مختلف بدن است و به تشخیص انواع بیماری ها کمک می کند.
دستگاه سونوگرافی انواع مختلفی دارد. سه نوع دستگاه سونوگرافی مبله (Stationary)، پرتابل یا قابل حمل (Portable) و هندهلد یا جیبی (Handheld) وجود دارد. دستگاه های مبله در مراکز درمانی و کلینیک ها استفاده می شوند و برای استفاده مکرر و مراجعین زیاد مناسب است. دستگاه های پرتابل (قابل حمل) امکان انجام سونوگرافی شکم و لگن در منزل را فراهم می کند. از لحاظ دقت و کارایی کاملا مناسب و با کیفیت هستند. دستگاه های سونو گرافی جیبی برا استفاده ی روزانه ی مادران باردار مناسب هستند.
انجام سونوگرافی شکم و لگن در منزل
در صورتی که نیاز به انجام سونوگرافی دارید می توانید از خدمات سونوگرافی در منزل استفاده کنید. مرکز مراقبت های پرستاری یارا درمان در همه ی مناطق تهران خدمات سونوگرافی شکم و لگن را در منزل ارائه می دهد. بعد از تماس با مرکز، پزشک متخصص رادیولوژی با دستگاه سونوگرافی پرتابل به منزل شما مراجعه می کند و سونو گرافی کامل شکم و لگن را با دقت و مهارت بالا برای شما انجام می دهد. گزارش سونوگرافی با مهر و امضای پزشک به شما ارائه می شود و برای ارائه به پزشکان متخصص دیگر معتبر است. همچنین پزشک می تواند فاکتور انجام خدمات را برای دریافت هزینه از بیمه ی تکمیلی برای شما بنویسد.
جهت استفاده از خدمات سونوگرافی و رادیولوژی در منزل میتوانید با شماره ی 02144003544 در تماس باشد. کارشناسان مرکز یارادرمان به صورت شبانه روزی پاسخگوی شما هستند.
سوالات متداول
1- بهترین زمان سونوگرافی شکم و لگن چه زمانی است؟
زمان انجام سونوگرافی شکم و لگن بستگی به شرایط بیمار و تشخیص پزشک دارد. محدودیت زمانی خاصی برای انجام این نوع سونوگرافی وجود ندارد. مگر در موارد خاصی مثل سونوگرافی رحم و تخمدان که باید در دوره ی خاصی از سیکل قاعدگی باشد.
2- سونوگرافی کامل شکم و لگن شامل چیست؟
سونوگرافی شکم و لگن شامل رحم، تخمدان ها، لوله های فالوپ، مثانه، برخی از اعضای شکمی مانند کیسه صفرا و سایر بافت های مجاور است.
بدون دیدگاه