بیماری قلبی طیف وسیعی از شرایطی است که قلب و عروق را تحت تاثیر قرار می دهد. بیماری های قلبی شایع ترین علت مرگ و میر در سراسر جهان هستند. با تشخیص و درمان زودهنگام، می توان از بسیاری از بیماری های قلبی پیشگیری کرده یا آنها را به طور موثر مدیریت کرد. در ادامه بهترین راه تشخیص بیماری قلبی به شما معرفی میکنیم.
علائم بیماری قلبی
علائم بیماری قلبی از خفیف تا شدید متغیر بوده و بسته به نوع بیماری قلبی متفاوت هستند. برخی از شایع ترین علائم بیماری های قلبی عبارتند از:
-
درد قفسه سینه (آنژین)
-
تنگی نفس
-
خستگی
-
تپش قلب
-
تورم پا
-
سرگیجه یا غش
-
درد در بازوها، شانه ها، پشت یا فک
اگر هر یک از این علائم را تجربه کردید، مهم است که در اسرع وقت به پزشک مراجعه کنید. پزشک متخصص از بهترین راه تشخیص بیماری قلبی برای درمان شما استفاده خواهد کرد. برای اینکار می توانید از خدمات ویزیت متخصص قلب در منزل مرکز یارا درمان کمک بگیرید.
بهترین راه تشخیص بیماری قلبی
بهترین راه تشخیص بیماری قلبی با توجه به علائم بیمار توسط پزشک تشخیص داده می شود. پزشک شما برای تشخیص بیماری قلبی از سابقه پزشکی، معاینه فیزیکی و آزمایش های مختلف استفاده می کند. برخی از بهترین راه های تشخیص بیماری های قلبی عبارتند از:
تشخیص بیماری قلبی با نوار قلب (ECG):
انجام تست نوار قلب به این صورت است که الکترود هایی روی سطح پوست اطراف قلب و مچ دست و پا نصب می شوند و فعالیت الکتریکی قلب را ثبت می کنند. این تست برای تشخیص آریتمی قلبی (ضربان قلب نامنظم) و سایر مشکلات قلبی استفاده می شود. به نقل از سایت mayoclinic درباره ECG:
An electrocardiogram (ECG or EKG) is a quick test to check the heartbeat. It records the electrical signals in the heart. Test results can help diagnose heart attacks and irregular heartbeats, called arrhythmias.
جهت انجام نوار قلب در منزل با مرکز یارا درمان تماس بگیرید.
آزمایش خون برای تشخیص بیماری قلبی:
یکی از بهترین راه های تشخیص بیماری قلبی در مواقع اورژانسی انجام آزمایش خون است. یکی از مواردی که در این آزمایش اندازه گیری می شود تروپونین است. این پروتئین هنگام آسیب به عضله ی قلب وارد جریان خون می شود. این آزمایش به پزشک در تشخیص علت و نوع درمان کمک می کند. همچنین آزمایش خون می تواند برای بررسی کلسترول، تری گلیسیرید و سایر عوامل خطر بیماری قلبی استفاده شود.
مرکز خدمات پزشکی در منزل یارا درمان، امکان انجام آزمایش خون در منزل را در شهر تهران برای شما عزیزان فراهم کرده است. برای استفاده از این خدمات می توانید با ما تماس بگیرید. پرستاران با تجربه در کمتر از یک ساعت به منزل شما می آیند نمونه گیری خون را انجام داده و در کمترین زمان و تحت شرایط مناسب به آزمایشگاه های همکار انتقال می دهند. جواب آزمایش به محض آماده شدن برای شما ارسال می شود.
تست استرس یا تست ورزش:
در این تست نوار قلب حین فعالیت گرفته می شود. این فعالیت معمولا پیاده روی با سرعت های مختلف روی تردمیل است. پزشک با انجام این تست کارایی قلب را حین فعالیت می سنجد. تست ورزش بهترین راه تشخیص گرفتگی رگهای قلب نیز محسوب می شود.
رادیوگرافی قفسه ی سینه:
این رادیوگرافی مسیر های تنفسی، استخوان های قفسه ی سینه، قلب،ریه ها و ستون مهره ها را نشان می دهد. این راه یکی از بهترین راه های تشخیص بیماری قلبی به صورت غیر تهاجمی و مقرون به صرفه است که اطلاعات مفیدی را به پزشک می دهد. جهت انجام رایوگرافی در منزل میتوانید با مرکز یارا درمان تماس بگیرید.
سی تی اسکن قلب:
یکی از روش های رایج تصوی برداری است که با مقدار کنترل شده ای از اشعه ی ایکس، تصاویر واضحی از اجزای درونی بدن ارائه می دهد. سی تی اسکن قلب بهترین راه تشخیص بیماری قلبی است زیرا با دقت و وضوح بالا تصاویری از اجزای قلب، دریچه ها و شریان ها ارائه می دهد.
ام آر آی قلب (MRI):
یک روش غیر تهاجمی و دقیق است و با اطلاعاتی که به پزشک ارائه می دهد می تواند بهترین راه تشخیص بیماری قلبی باشد. برای این تصویر برداری از امواج رادیویی استفاده می شود. در این روش بیماری هایی مانند تنگی عروق کرونر، بیماریهای التهابی قلب و نقصهای دریچه قلب تشخیص داده می شوند. به نقل از سایت radiologyinfo درباره فواید MRI:
MRI has proven valuable in diagnosing a broad range of conditions, including cardiovascular anatomical anomalies (e.g., congenital heart defects), functional abnormalities (e.g., valve failure), tumors, and conditions related to coronary artery disease and cardiomyopathy (disease affecting the heart muscle).
اکوی قلب (اکوکاردیوگرام):
در این آزمایش با از امواج صوتی برای تصویر برداری از قلب استفاده می شود. نتایج این آزمایش نحوه ی عملکرد قلب و دریچه ها را نشان می دهد. در این آزمایش، پزشک ضربان قلب و پمپاژ خون را در تصاویر متحرک روی نمایشگر مشاهده می کند و می تواند بهترین راه تشخیص بیماری قلبی باشد. اکوی قلب در منزل نیز توسط متخصص قلب قابل انجام است. برای انجام اکو قلب در منزل میتوانید با مرکز یارا درمان تماس بگیرید.
چک کردن نبض:
اندازه گیری نبض بخشی از معاینه ی فیزیکی است که معمولا در ابتدای معینه توسط پزشک انجام می شود. نبض روی مچ دست، مچ پا، سمت چپ زیر گلو و قسمت های دیگر از شریان ها قابل اندازه گیری است. در اندازه گیری نبض توسط پزشک، سرعت، ریتم و شدت بررسی می شود. برای افراد بالغ در حالت استراحت سرعت ضربان حدودا 60 تا 100 ضربان در دقیقه می باشد. این عدد در کودکان معمولا بیشتر است.
آنژیوگرافی
آنژیوگرافی یکی از بهترین راه های تشخیص شدت بیماری های قلبی با دقت بالا است. آنژیوگرافی یک عکس اشعه ایکس از شریانهای قلب است و میزان و شدت هر بیماری قلبی را نشانمیدهد و میتواند به پزشک کمکمیکند تا بفهمد قلب شما چقدر خوب کارمیکند. برای آشنایی با مراقبت های بعد از آنژیوگرافی در منزل این مطلب را از دست ندهید.
اندازه گیری فشار خون:
فشار خون انقباض (سیستول) و استراحت (دیاستول) ماهیچه قلب بین ضربانها را نشان می دهد. فشار خون سیستولی (حداکثر فشار خون) در حالت استراحت بین ۱۰۰ تا ۱۴۰ میلیمتر جیوه و فشار خون طبیعی دیاستولی (حداقل فشار خون) بین ۶۰ تا ۹۰ میلیمتر جیوه طبیعی است. یکی از اولین روش های تشخیص بیماری قلبی اندازه گیری فشار خون است. فشار خون بالا میتواند تبدیل به یک بیماری مزمن شود و کنترل آن در بیماران بسیار مهم است.
بیشتر بخوانید: روش کندن پانسمان چسبیده به زخم
نکات مهم برای پیشگیری از بیماری قلبی
بیماری های قلبی همواره یکی از مهمترین دلایل مرگ و میر در جهان است. برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری ها میتوانید اقداماتی را انجام دهید:
داشتن رژیم غذایی سالم: یک رژیم غذایی سالم شامل مقدار مشخصی از میوه ها، سبزیجات، غلات کامل و پروتئین بدون چربی است. سعی کنید مصرف چربی های اشباع شده، چربی های ترانس و کلسترول را محدود کنید. داشتن رژیم غذایی سالم از جمله مراقبت های بعد از عمل قلب باز در منزل نیز محسوب می شود.
ورزش منظم: سعی کنید روزانه یا حداقل سه بار در هفته ورزش منظم با شدت متوسط داشته باشید. پیاده روی منظم به حفظ سلامت قلب کمک شایانی می کند
حفظ وزن متعادل: اگر اضافه وزن دارید یا چاق هستید، حتی کاهش وزن اندک می تواند به سلامت قلب شما کمک کند.
ترک سیگار و خانیات: مصرف سیگار، قلیان و دیگر دخانیات یکی از عوامل عمده ی ابتلا به بیماری های قلبی است.
کنترل فشار خون: فشار خون به دلایل مختلفی بالا میرود و میتواند به عنوان یک بیماری مزمن شناخته شود. بیمار ممکن است تا مدت ها از داشتن این بیماری اطلاع پیدا نکند. سعی کنید اگر سابقه ی فشار خون نامنظم یا بیماری های قلبی را دارید به طور منظم فشار خون خود را اندازه گیری کنید.
کنترل کلسترول: افزایش کلسترول خون میتواند موجب گرفتگی عروق و بیماری های قلبی شود. مصرف غذاهای چرب را محدود کنید و حداقل هر 6 ماه آزمایش های چکاپ پزشکی را انجام دهید. همچنین می توانید از خدمات فصد خون در منزل نیز برای درمان آن استفاده کنید. بهترین زمان فصد خون فصل بهار یا اوایل فصل تابستان می باشد.
کنترل قند خون: دیابت نیز می تواند احتمال ابتلا به بیماری های قلبی را افزایش دهد. سعی کنید قند خون خود را حد اقل هر 6 ماه اندازه گیری کنید. اگر دیابت دارید با مشورت پزشک آن را مدیریت کنید.
مدیریت استرس: سایت medlineplus درباره این مورد گفته است:
Managing stress. Stress is linked to heart disease in many ways. It can raise your blood pressure. Extreme stress can be a “trigger” for a heart attack. Also, some common ways of coping with stress, such as overeating, heavy drinking, and smoking, are bad for your heart. Some ways to help manage your stress include exercise, listening to music, focusing on something calm or peaceful, and meditating.
با انجام تغییرات در سبک زندگی خود می توانید خطر ابتلا به بیماری های قلبی را تا حد قابل توجهی کاهش دهید.
بیشتر بخوانید: تب دنگی کشنده است؟
ویزیت متخصص قلب در منزل
یکی از خدمات مرکز پزشکی در منزل یارا درمان، ویزیت متخصص قلب در منزل می باشد. برای استفاده از این خدمات کافیست با کارشناسان مرکز تماس بگیرید. پزشکان با تجربه در سریع ترین زمان بیمار شما را در منزل ویزیت می کنند. همچنین جهت تشخیص دقیق تر بیماری های قلبی متخصصان قلب دستگاه های نوار قلب و اکو قلب را به همراه دارند و در صورت لزوم، هنگام معاینه ی بیمار بهترین راه تشخیص بیماری قلبی را تشخیص داده و انجام می دهند.
مرکز یارا درمان با مجوز از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی همه روزه به صورت شبانه روزی پاسخگوی شما عزیزان بوده و در کل تهران به اعزام نیروهای مجرب و متخصص می پردازد.
سخن پایانی
اگر هر یک از علائمی که در مقاله گفته شد را در خود یا اطرافیانتان مشاهده کردید، باید سریعا به متخصص قلب و عروق مراجعه کنید. متخصص قلب باتوجه به علائم بیماری از بهترین راه تشخیص بیماری قلبی استفاده کرده و درمان را آغاز میکند. اگر امکان مراجعه حضوری به پزشک را نداشتید می توانید از خدمات ویزیت متخصص قلب در منزل یارا درمان استفاده کنید.
سوالات متداول
1- بهترین راه تشخیص بیماری قلبی چیست؟
تشخیص بیماری قلبی با نوار قلب، تست ورزش، آزمایش خون، اندازه گیری فشار خون، اکوی قلب، سی تی اسکن قلب و رادیوگرافی قفسه سینه از بهترین راه های تشخیص بیماری قلبی هستند.
2- هفت نشانه بیماری قلبی چیست؟
درد قفسه سینه (آنژین)، تنگی نفس، خستگی، تپش قلب، تورم پا، سرگیجه یا غش و درد در بازوها، شانه ها، پشت یا فک هفت نشانه بیماری قلبی هستند.
[…] بیشتر بخوانید: بهترین راه تشخیص بیماری قلبی […]