درمان وزوز گوش در منزل

وزوز گوش یا تینیتوس (tinnitus) در واقع شنیدن یک صدا مثل صدای زنگ یا وزوز و… در گوش است که در واقعیت وجود ندارد. این صدا ممکن است زیاد یا کم  و زیر یا بم باشد. این صدا ممکن است در یک گوش یا هردو گوش شنیده شود. شایع ترین علت وزوز گوش کم شنوایی در اثر قرار گرفتن در معرض صدای بلند و یا کهولت سن است. جهت درمان وزوز گوش در منزل ابتدا باید علت آن مشخص شود. در ادامه درباره راه های تشخیص وزوز گوش و درمان آن در منزل صحبت خواهیم کرد.

تشخیص وزوز گوش

جهت درمان وزوز گوش در منزل ابتدا باید علت آن مشخص شود. وزوز گوش به تنهایی یک بیماری نیست ولی ممکن است نشانه یک بیماری باشد. تشخیص اینکه وزوز گوش نشانه یک بیماری است یا نه توسط معاینه ی پزشک عمومی در منزل یا در مطب انجام می شود. پزشک متخصص با انجام آزمایشات زیر بیماری را تشخیص می دهد:

1) آزمایش شنوایی شناسی(audiology):

آزمایش شنوایی شناسی

در آزمایش audiology صداهایی توسط یک گوشی برای یک گوش پخش می شود و با توجه به زمان واکنش فرد به صداها و مقایسه با حالت استاندارد علت های احتمالی وزوز گوش تشخیص داده می شود.

2) آزمایش خون:

کم خونی ، بیماری قلبی ، مشکلات تیروئید و کمبود ویتامین ها از عوامل تاثیر گذار در وزوز گوش است که با آزمایش خون به تشخیص آن ها کمک می شود. اگر امکان مراجعه حضوری به آزمایشگاه را ندارید، می توانید از خدمات انجام آزمایش خون در منزل یارا درمان استفاده کنید.

3) حرکت گردن و سر:

با حرکت دادن سر، گردن و چشم ها اگر وزوز گوش تغییر کند می تواند نشانه برخی بیماری ها باشد.

4) تصویربرداری:

تشخیص علت وزوز گوش از طریق ام آر آی و سی تی اسکن نیز انجام می شود. در این تصویر برداری اختلالات استخوان های گوش، استخوان های گیج گاهی و اتخوان های فک قابل تشخیص است.

تشخیص علت وزوز گوش با توجه به نوع صدا

تشخیص علت وزوز گوش

یک از سوالاتی که پزشک از بیمار می پرسد نوع صدای شنیده شده است زیرا با توجه به نوع صدایی که شما می شنوید تشخیص بهتری برای علت آن بدهد:

صدای زنگ: این صدا می تواند در اثر بیماری منیر، مسدودی کانال گوش یا سفت شدن استخوان گوش باشد.

صدای زمزمه: این صدا بیشتر مرتبط با عروق خونی است و می تواند نشانه فشار خون بالا باشد.

صدای کلیک: می تواند ناشی از انقباض ماهیچه داخل و اطراف گوش باشد.

صدای زنگ بلند: می تواند در اثر قرار گرفتن در معرض یک صدای بلند، کاهش شنوایی و یا عوارض برخی داروها ایجاد شود.

بیشتر بخوانید: تب دنگی کشنده است؟

درمان وزوز گوش در منزل

وزوز گوش می تواند موقت یا همیشگی باشد و روش های مختلف به کار گرفته برای درمان قطعی وزوز گوش ممکن است باعث قطع صدا نشود و باعث کاهش شدت آن شود. با معاینه ی متخصص گوش و حلق و بینی یکی از موارد زیر ممکن است برای درمان وزوز گوش در منزل تجویز شود:

تجویز دارو:

داروها بسته به علت و بیماری برای وز وز گوش در منزل تجویز می شوند که می تواند شدت وزوز گوش را کم کند. همچنین پزشک می تواند با استفاده از داروهای ضداضطراب، استرس و اضطراب ایجاد شده بر اثر وزوز گوش را کاهش داده و زندگی فرد را بهبود دهد. وزوز گوش می تواند باعث درد ، تورم و خارش گوش شود که بر روی کیفیت خواب نیز اثرگذار است در این حالت داروهای آرام بخش ممکن است تجویز شود که باعث خواب آرام تر می شود.

تجویز سمعک:

تجویز سمعک

سمعک برای افرادی که دچار وزوز گوش همراه با کم شنوایی هستند توصیه می شود. زمانی که فرد دچار کم شنوایی می شود مغز برای پردازش صدا دچار مشکل می شود که این امر با وزوز گوش همراه است. سمعک با تقویت صدا مشکل مغز در پردازش صدا را حل می کند. تجویز سمعک میتواند توسط متخصص گوش و حلق و بینی در منزل یل کلینیک ها انجام شود.

بیشتر بخوانید: تب دنگی چیست؟ آیا تب دنگی کشنده است؟

ماسکرها یا پوشاننده های صدا:

ماسکرها صدایی ملایم ایجاد می کنند که به نوعی صدای وزوز گوش را پوشش می دهد. این صدا می تواند نویز پهن باند مثل نویز سفید یا صدای موسیقی ، طبیعت و … باشد. صدای پخش شده بسته به تمایل فرد ممکن است بلندتر از وزوز گوش یا دقیقا در حد پوشش وزوز گوش باشد.

رفتار درمانی:

وزوز گوش گاهی ممکن است باعث استرس اضطراب و کمبود خواب شود. فرد میتواند با مشاوره و رفتار درمانی این اضطراب را کاهش دهد و به مرور زندگی خود را با وجود این مشکل بهبود دهد. در نتیجه میزان استرس کاهش یافته و کیفیت خواب فرد بهتر می شود.

ورزش:

انجام حرکات ورزشی می تواند به کاهش اضطراب ناشی از وزوز گوش کمک کند و بر کیفیت زندگی فرد تاثیر مثبت می گذارد.

ذهن آگاهی:

با افزایش ذهن آگاهی، افراد با تسلط بیشتر بر تمرکز و توجه خود ، به وزوز گوش توجه کمتری می کنند و اثر آن را بر زندگی و استرس خود کمتر می کنند.

تغییر دارو:

ممکن است این صدا ناشی از عوارض مصرف یک داروی خاص مثل آنتی بیوتیک ها ، داروهای سرطان، مسهل ها و… باشد و تغییر دارو به بهبود این مشکل کمک کند. برای درمان وزوز گوش در منزل میتوانید از ویزیت متخصص در منزل استفاده کنید. هنگام ویزیت پزشک حتما اطلاعات لازم در مورد سابقه ی بیماری ها و داروهایی که مصرف می کنید را توضیح دهید.

ساکشن گوش در منزل:

ساکشن گوش در منزل

گاهی اوقات وزوز گوش ناشی از انسداد ایجاد شده بر اثر جرم گوش است. ساکشن و شستشوی گوش توسط پزشک متخصص گوش و حلق و بینی می تواند این صدا را از بین ببرد. در مواردی شست و شوی گوش توسط پرستار نیز میتواند به درمان وزوز گوش در منزل کمک کند. میتوانید جهت ساکشن گوش در منزل و همچنین شستشوی گوش در منزل با مرکز یارا درمان تماس بگیرید.

درمان های گیاهی و خانگی

درمان های سنتی و گیاهی نیز برای کاهش وزوز گوش وجود دارد. که میتوانند به عنوان درمان وزوز گوش در خانه مفید باشند. از جمله:

سرکه سیب: نوشیدن روزانه یک تا دو قاشق سرکه سیب با داشتن خواص ضد میکروبی و ضد التهابی به کاهش علائم عفونت و التهاب کمک میکند. که میتواند به بهبود وزوز گوش منجر شود..

سیر: سیر خاصیت ضد میکروبی و ضد التهابی داشته همچنین باعث افزایش گردش خون در بدن می شود. مصرف سیر در غذا یا خوردن کپسول یا قرص حاوی عصاره ی سیر می تواند به درمان وزوز گوش در منزل کمک کند.

زنجبیل: زنجبیل دارای خواص درمانی و ضد التهابی بوده و به عنوان یک مسکن طبیعی کاربرد دارد. نوشیدن چای زنجبیل به طور روزانه میتواند در درمان وزوز گوش در خانه موثر باشد.

آب نمک: استفاده از محلول نمکی استریل یا ترجیحا سرم شست و شو برای شست و شوی مجرای بینی می تواند به باز شدن راه های هوایی و تنظیم فشار هوای داخل گوش کمک کند. استفاده از محلول آب نمک برای درمان گلو درد در منزل نیز موثر است.

درمان وزوز گوش در منزل با تغییر سبک زندگی

گاهی تغییر برخی موارد در سبک زندگی شما باعث کاهش این صداها می شود:

  1. صدای محیط را کم کنید! صداهای بلند باعث افزایش وزوز گوش می شوند. اگر عادت دارید با صدی بلند تلویزیون ببینید یا به موسیقی گوش دهید، کم کم از شدت صدا کم کنید. اگر محیط کار پر صر و صدایی دارید یا با دستگاه های صنعتی کار میکنید حتما از صداگیر های مخصوص محیط کار استفاده کنید.
  2. کاهش استرس: استرس میتواند وز وز گوش را افزایش دهد. برای کاهش استرس می توانید از یوگا و مدیتیشن استفاده کنید. اگر لازم است با مشاوره ی روانشناس استرس خود را مدیریت کنید. سایت widex درباره مدیتیشن برای درمان وزوز گوش گفته است:

Techniques like deep breathing, progressive muscle relaxation, and meditation can help reduce stress and anxiety, which may exacerbate tinnitus symptoms. Incorporating these practices into your daily routine can promote well-being and help you manage your tinnitus.

  1. کاهش مصرف الکل و کافئین: این یک درمان سنتی وزوز گوش محسوب می شود. مصرف الکل و کافئین وزوز گوش را شدیدتر می کند. همچنین ممکن است در تاثیر داروهای آرام بخش که به درمان وزوز گوش کمک می کنند، اختلال ایجاد کنند.
  2. ترک سیگار: مصرف سیگار و دخانیات در کنر آثار سوء فراوان، باعث افزایش وزوز گوش می شود.
  3. خواب کافی: داشتن خواب کافی باعث افزایش آرامش و بهبود وزوز گوش می شود.

چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟

ویزیت متخصص گوش و حلق و بینی در منزل

چه زمانی وزوز گوش جدی است و نیاز به بررسی پزشک دارد؟

  • درصورتی که وزوز گوش ناگهانی و شدید است و گاهی با عدم تعادل همراه است.
  • درصورتی که وزوز گوش همراه با سرگیجه و از دست دادن شنوایی باشد.
  • درصورتی که این صدا طولانی مدت باشد.

سخن پایانی

برای درمان وزوز گوش در منزل می توانید از خدمات ویزیت متخصص گوش و حلق و بینی در منزل استفاده کنید. مرکز خدمات پزشکی در منزل یارا درمان با مجوز از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، با بهترین پزشکان متخصص همکاری می کند. جهت اطلاعات تکمیلی با مرکز یارا درمان تماس بگیرید.

 

سوالات متداول

1- برای تشخیص علت وزوز گوش چه کار کنیم؟

آزمایش شنوایی شناسی، انجام آزمایش خون و تصویربرداری چند راه رایج برای تشخیص وزوز گوش می باشند.

2- بهترین راه درمان وزوز گوش در خانه چیست؟

ساکشن گوش در منزل، درمان های گیاهی مانند استفاده از سرکه، سیر، زنجبیل و آب نمک، تغییر سبک زندگی، ورزش و در آخر ویزیت متخصص گوش و حلق و بینی در منزل چندین راه برای درمان وزوز گوش در خانه محسوب می شوند.

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *