عقب افتادن پریود

چرخه قاعدگی رویدادی طبیعی است که از دوران بلوغ تا یائسگی برای زنان اتفاق می افتد. به طور متوسط هر 28 روز یکبار چرخه ی قاعدگی اتفاق می‌افتد و شامل خونریزی رحم، تغییرات هورمونی و دیگر علائم فیزیکی و عاطفی می‌شود. وضعیتی که در آن چرخه قاعدگی به طور کامل متوقف شده یا با تاخیر قابل توجهی همراه باشد با عنوان عقب افتادن پریود شناخته می شود. این اتفاق می‌تواند برای زنان در هر سنی رخ دهد، اما در سنین باروری شایع‌تر است. عقب افتادن پریود گاهی با درد کمر و شکم همراه است.

در این مقاله علت عقب افتادن پریود و درد کمر و شکم، تشخیص، درمان، عوارض و راهکارهای مربوط به عقب افتادن پریود بررسی می شوند.

علت عقب افتادن پریود و درد کمر و شکم

عقب افتادن پریود یا آمنوره، اختلالی است که در آن چرخه قاعدگی به طور کامل متوقف می شود یا با تاخیر قابل توجهی همراه است. این اتفاق می‌تواند در هر سنی برای زنان رخ دهد، اما در سنین باروری شایع‌تر است.

بارداری، علت عقب افتادن پریود

دلایل مختلفی برای عقب افتادن پریود و درد کمر و شکم وجود دارد، از جمله:

  • بارداری: در دوران بارداری پریود اتفاق نمی افتد. برای تعداد بسیار کمی از بانوان تا چند ماه اول بارداری همچنان پریود می شوند. اگر شما هم از این دسته از افراد هستید، در این مورد حتما باید با پزشک متخصص زنان مشورت کنید.
  • شیردهی: هورمون‌هایی که در دوران شیردهی ترشح می‌شوند، می‌توانند چرخه ی قاعدگی را به طور موقت متوقف کنند. عقب افتادن پریود در دوره ی شیر دهی ممکن است تا 6 ماه طول بکشد.
  • استرس: استرس زیاد می‌تواند بر تعادل هورمونی بدن تاثیر بگذارد و منجر به عقب افتادن پریود شود. در این موارد معمولا بعد از برطرف شدن عامل استرس زا چرخه ی قاعدگی آغاز می شود. اگر استرس مداوم را تجربه می کنید لازم است با یک روانشناس در این مورد مشورت کنید.
  • کاهش یا افزایش وزن ناگهانی: تغییرات ناگهانی در وزن بدن بر هورمون‌های جنسی تاثیر می گذارد و باعث اختلال در چرخه ی قاعدگی می شود. بهتر است کاهش یا افزایش وزن با مشورت متخصص تغذیه و حداکثر به میزان یک دهم وزن بدن در یک ماه باشد.
  • ورزش شدید: ورزش‌های سنگین و مداوم می‌توانند موجب عقب افتادن پریود شوند. شدت ورزش ها باید هماهنگ با توان جسمی فرد و به مرور افزایش یابد.
  • اختلالات هورمونی: بیماری‌های تیروئید، سندرم تخمدان پلی کیستیک و سایر اختلالات هورمونی می‌توانند باعث اختلال در قاعدگی و عقب افتادن پریود شوند.
  • مصرف برخی داروها: مصرف برخی داروها مانند داروهای ضد بارداری، داروهای ضد افسردگی و داروهای شیمی‌درمانی می‌توانند باعث عقب افتادن پریود شوند.
  • یائسگی: با نزدیک شدن به سن یائسگی، چرخه قاعدگی نامنظم‌تر می‌شود و در نهایت متوقف می‌شود. این اتفاق معمولا بین 40 تا 50 سالگی می افتد. انجام ورزش منظم و داشتن تغذیه ی مناسب می تواند از یائستگی زودرس جلوگیری کند.

تشخیص عقب افتادن پریود

علت عقب افتادن پریود و درد کمر و شکم معمولا با معاینه توسط پزشک و بررسی سابقه پزشکی و انجام برخی آزمایشات تشخیص داده می‌شود.

برخی از آزمایشاتی که ممکن است برای تشخیص علت عقب افتادن پریود و درد کمر و شکم انجام شوند، عبارتند از:

  • آزمایش بارداری: برای بانوان متاهل از اولین اقدامان برای تشخیص علت عقب افتادن پریود،  ازمایش بارداری است. برای تشخیص بارداری از آزمایش ادرار یا خون استفاده می‌شود.
  • آزمایش خون: با انجام آزمایش خون می‌توان سطح هورمون‌های جنسی، هورمون‌های تیروئید و سایر هورمون‌های مرتبط با چرخه قاعدگی را بررسی کرد و دلیل عقب افتادن پریود را تشخیص داد.
  • سونوگرافی: و در نهایت با انجام سونوگرافی شکم و لگن پزشک می‌تواند وضعیت رحم و تخمدان‌ها را بررسی کند و وجود کیست یا فیبروم را تشخیص دهد. وجود کیست در تخمدان یکی از دلایل رایج عقب افتادن پریود است. برای انجام سونوگرافی می توانید از خدمات سونوگرافی درمنزل مرکز یارا درمان استفاده کنید.

بیشتر بخوانید: ماموگرافی بهتر است یا سونوگرافی

درمان عقب افتادن پریود

برای درمان عقب افتادن پریود ابتدا باید علت آن تشخیص داده شود. در برخی موارد مانند گذراندن دوره پر استرس، درمان خصی نیاز نیست و پریود به طور طبیعی به چرخه معمول خود بازمی‌گردد.

در برخی موارد، ممکن است پزشک داروهایی برای تنظیم هورمون‌ها تجویز کند. یا توصیه کند که تغییراتی مانند کاهش یا افزایش وزن و ورزش منظم در سبک زندگی خود ایجاد کنید.

عقب افتادن پریود تا چند روز طبیعی است؟

عقب افتادن پریود تا چند روز طبیعی است؟

در یک چرخه قاعدگی طبیعی، ممکن است طول مدت بین دو پریود از 21 تا 35 روز متغیر باشد. بنابراین، پریود تا گذشت 35 روز از شروع پریود قبلی طبیعی است. اگر عقب افتادن پریود بیشتر از این مقدار طول کشید لازم است برای تشخیص علت آن اقدام کنید. سایت tuasaude در پاسخ به اینکه حداکثر تاخیر پریود در صورت عدم بارداری چقدر است؟ گفته است:

A late period can be delayed for about 5 days to a maximum of 1 to 2 months. A delayed period that lasts for longer than 3 months can be a sign of amenorhea, or lack of menstruation. In these cases, of pregnancy has been rules out, the underlying cause should be investigated by a gynecologist

عوارض عقب افتادن پریود

عقب افتادن گاه به گاه پریود معمولا مشکلی ایجاد نمی‌کند. ولی اگر این اختلال به طور مداوم ادامه داشته باشد یا با علائم دیگر همراه باشد، ممکن است نشانه یک مشکل اساسی باشد و لازم است تا برای تشخیص و درمان مشکل با پزشک متخصص زنان مشورت کنید.

برخی از عوارض احتمالی عقب افتادن پریود و درد کمر و شکم عبارتند از:

  • مشکلات باروری: عقب افتادن پریود به صورت مداوم، می‌تواند منجر به عدم باروری شود.
  • پوکی استخوان: عقب افتادن پریود به صورت طولانی باعث کاهش ترشح هورمون استروژن می شود. همچنین کاهش سطح استروژن در زنان یائسه می‌تواند منجر به پوکی استخوان شود.
  • سرطان رحم و تخمدان: برخی از اختلالات هورمونی که باعث عقب افتادن پریود شوند، در صورت درمان نشدن می توانند خطر ابتلا به سرطان رحم و تخمدان را افزایش دهند.
  • بیماری‌های قلبی: نوسانات هورمونی زیاد می‌تواند یکی از عوامل افزایش خطر ابتلا به بیماری های قلبی در زنان باشد.

 ویزیت متخصص زنان در منزل

مرکز یارا درمان با مجوز از وزارت بهداشت، درمان و اموزش پزشکی خدمات ویزیت متخصص زنان در منزل را در شهر تهران ارائه می دهد. برای استفاده از این خدمات کافیست با ما تماس بگیرید. کارشناسان مرکز یارا درمان از طریق شماره ی 02144003544 پاسخگوی شما هستند. اگر نگران عقب افتادن پریود خود هستید میتوانید به راحتی در منزل خود ویزیت شوید.

 ویزیت متخصص زنان در منزل

مزایای ویزیت متخصص زنان در منزل

  • راحتی: شما می‌توانید در محیط آرام خانه خود ویزیت شوید و از رفتن به مطب پزشک و صرف زمان انتظار طولانی خودداری کنید.
  • حفظ حریم خصوصی: ویزیت در منزل می‌تواند برای خانم‌هایی که حریم خصوصی برایشان مهم است، حس بهتری ایجاد کند.
  • دسترسی راحت تر: ویزیت متخصص زنان در منزل برای بانوانی که مشکل حرکت دارند، باردار هستند یا از کودکان کوچک مراقبت می‌کنند، مفید باشد.

سخن پایانی

عقب افتادن پریود و درد کمر و شکم اگر بیش از یک هفته باشد و به صورت مداوم اتفاق بیفتد می‌تواند نشانه یک مشکل اساسی باشد، بنابراین در صورت مشاهده این اختلال به طور مداوم یا همراه با علائم دیگر، حتما توسط یک متخصص زنان ویزیت شوید. با تشخیص و درمان به موقع، می‌توان علت این اختلال تشخیص داد و با کنترل آن از عوارض احتمالی جلوگیری کرد. با ویزیت متخصص زنان در منزل میتوانید به راحتی از علت عقب افتادن پریود خود آگاه شوید. همچنین در صورت نیاز و تجویز پزشک می توانید از خدمات آزمایش در منزل و یا سونوگرافی در منزل استفاده کنید.

 

سوالات متداول

1- علت عقب افتادن پریود و درد کمر و شکم چیست؟

بارداری، شیردهی، افزایش یا کاهش وزن ناگهانی، استرس و اضطراب، ورش شدی، اختلالات هورمونی و مصرف برخی از داروها می تواند علت عقب افتادن پریود و درد کمر و شکم باشند.

2- تاخیر در پریود تا چند روز طبیعی است؟

پریود تا گذشت 35 روز از شروع پریود قبلی طبیعی است. اگر عقب افتادن پریود بیشتر از این مقدار طول کشید لازم است برای تشخیص علت آن اقدام کنید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *