درد مچ دست یک مشکل شایع مخصوصا برای کسانی که کارهای دستی تکراری انجام میدهند است. بسیاری از موارد درمان درد مچ دست در منزل امکان پذیر است. در این مقاله علل درد مچ دست و روشهای درمان درد مچ دست در منزل را بررسی می کنیم. با یارا درمان همراه باشید.
علت درد مچ دست
درد مچ دست دلایل مختلفی دارد، از جمله:
- سندرم تونل کارپال: سندرم تونل کارپال (CTS) ناشی افشرده شدن عصب مدیان در حین عبور از طریق تونل کارپ مچ دست ایجاد می شود. این فشردگی عصب باعث احساس درد، بی حسی و گز گز در دست و انگشتان می شود.
- آرتروز مچ دست: تحلیل و ساییدگی غضروف بین مفاصل مچ دست یکی از دلایل درد و التهاب در مچ دست است. علائم آرتروز شامل تورم، درد، سفتی و بدشکلی در دست است.
- کشیدگی یا رگ به رگ شدن رباطهای مچ دست: رباط ها معمولاً در اثر حرکات ناگهانی یا بلند کردن اجسام سنگین آسیبها می بینند. آگر آسیب جزئی باشد ممکن است با روش های درمان درد مچ دست در منزل بهبود یابد. ولی اگر آسیب رباط در حد پارگی باشد، ممکن است برای درمان نیاز به جراحی باشد.
- تروما: در شرایطی مانند تصادف یا زمین خوردن، ضربه به مچ دست میتواند باعث شکستگی یا دررفتگی استخوان مچ شود.
- استفاده بیش از حد از مچ دست: انجام کارهای تکراری طولانی مدت با دست مانند کار با رایانه به مدت طولانی و یا کار با ابزار ارتعاشی مانند ابزار های ساختمانی میتواند باعث التهاب و درد در مچ دست شود.
درمان درد مچ دست در منزل
در بسیاری از موارد، درد مچ دست را میتوان با روشهای درمان درد مچ دست در منزل تسکین داد. در زیر به توضیح 10 روش موثر می پردازیم.
1- استراحت
به مچ دست خود به مدت کافی استراحت دهید. بدن بسیاری از آسیب های جزئی را در حین استراحت ترمیم می کند. تا زمان بهبودی از انجام فعالیتهایی که باعث تشدید درد مچ دست میشوند، خودداری کنید.
2- کمپرس یخ
اگر درد شما همراه با التهاب است، استفاده از کمپرس یخ به مدت 15-20 دقیقه چند بار در روز میتواند به کاهش التهاب و درد مچ دست کمک کند. کمپرس یخ همچنین یکی از راههای درمان پیچ خوردگی مچ پا در منزل نیز می باشد.
3- ارتفاع دادن به مچ دست
هنگام خواب و استراحت، با قرار دادن یک بالشت کوتاه و نرم زیر دست، مچ دست خود را بالاتر از سطح قلب قرار دهید تا تورم و درد کاهش یابد.
4- مصرف داروهای ضد التهاب (NSAIDs)
مصرف داروهایی مانند ایبوپروفن و ناپروکسن به کاهش درد و التهاب کمک می کنند. قبل از مصرف دارو با پزشک یا پرستار مشورت کنید.
5- مچ بند طبی
استفاده از مچ بندهای طبی مناسب با توجه به قسمت آسیب دیده ی مچ دست به حمایت از مچ دست و کاهش فشار روی عصب میانی کمک می کند. همچنین مچ بند های آتل دار به ثابت نگه داشتن استخوان و مفاصل کمک کرده و باعث تسریع بهبودی می شود.
6- تمرینات کششی ملایم
با توجه به این که دلیل درد آسیب در چه قسمتی از مچ دست است، انجام تمرینات کششی صحیح زیر نظر فیزیوتراپ میتواند به کاهش درد کمک کند. تمرینات کششی می تواند رابط ها، ماهیچه ها و مفاصل را به طور صحیح درگیر کند و به بهبود آسیب ها کمک کند.
7- ماساژ
ماساژ ملایم مچ دست به بهبود گردش خون و کاهش درد کمک می کند. ماساژ دست با روغن های طبیعی و همچنین ماساژ در آب نمک گرم تا حد زیادی باعث تسکین درد می شود.
8- طب سوزنی
طب سوزنی یک روش درمانی سنتی است و میتواند به کاهش درد و التهاب در نقاط مختلف بدن از جمله مچ دست کمک کند. جهت انجام طب سوزنی در منزل می توانید با مرکز یارا درمان تماس بگیرید.
9- یوگا
تمرینات منظم یوگا میتوانند به تقویت عضلات مچ دست و بهبود انعطافپذیری بدن کمک کنند.
10- فیزیوتراپی در منزل
فیزیوتراپی یکی از راه های درمان درد مچ دست درمنزل است که نقش مهمی در درمان دارد. فیزیوتراپیست با توجه به آسیب مچ دست، تمرینات خاصی را برای تقویت عضلات مچ دست و بهبود حرکت آن طراحی می کند. همچنین، فیزیوتراپیست میتواند تکنیکهای ماساژ و تحریک الکتریکی را برای کاهش درد و التهاب مچ دست به کار ببرد. جهت انجام فیزیوتراپی در منزل می توانید با مرکز خدمات پزشکی و پرستاری در منزل یارا درمان تماس بگیرید.
چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنیم؟
اگر درد مچ دست شما با روشهای درمان درد مچ دست در منزل بهبود نیافت یا بدتر شد، لازم است به پزشک مراجعه کنید. همچنین، اگر درد مچ دست همراه با علائم دیگری مانند بیحسی دست و انگشتان، گزگز یا ضعف و لرزش دست باشد، لازم است حتما توسط یک متخصص ارتوپد معاینه شوید. مرکز یارا درمان همچنین خدمات ویزیت متخصص ارتوپد در منزل را در شهر تهران ارائه می دهد.
سخن پایانی
درد مچ دست یک مشکل شایع است که با روشهای درمان درد مچ دست در منزل میتوان آن را تا حدودی تسکین داد. با این حال، اگر درد شدید یا مزمن باشد، لازم است به پزشک مراجعه کنید. یا از خدمات درمان در منزل بهره ببرید. با تشخیص و درمان به موقع، میتوان از پیشرفت بیماری و بروز عوارض دیگر جلوگیری کرد. اگر شغل شما نیاز به فعالیت شدید و یا تکراری با مچ دست دارد، سعی کنید اصول ارگونومی را رعایت کنید و جندین بار در حین کار کردن، به مدت جند دقیقه از تمرینات کششی کمک بگیرید تا فشار اضافه از روی استخوان و عصب های دست برداشته شود. اگر شما نیز به یادگرفتن درمان های خانگی علاقه دارید توصیه میشود که درمان خانگی سنگ کلیه را هم بررسی کنید و اگر از دوستانتان کسی این مشکل را دارد به او کمک کنید.
بدون دیدگاه